Ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα 70 μπλόκα- Διαφοροποιούνται οι αγρότες των Τεμπών- ΒΙΝΤΕΟ

Τι δήλωσαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών

​Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, Β. Μπούτας, επισήμανε ότι οι αγρότες ζητούν να επιτραπεί η έλευση ενός συμβολικού αριθμού τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα, αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών, τα οποία παραμένουν κλειστά επ’αόριστον, διαφοροποιούν τη στάση τους από τους υπολοίπους που ετοιμάζονται για κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

«Εβδομήντα μπλόκα που μαζευτήκαμε συμφωνήσαμε σ’ ένα ψήφισμα έξι σημείων και κατεβαίνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα. Τα τρακτέρ θα μείνουν εκεί που είναι και τις επόμενες μέρες θα αποφασίσουμε τις κινήσεις μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Αnt1.

Ο ίδιος επισήμανε: «Δεν ερχόμαστε για πόλεμο στην Αθήνα, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε. Αν δεν θέλουν να μας αφήσουν, δεν χάλασε ο κόσμος. Θα έρθουμε με αυτοκίνητα, με λεωφορεία και αυτό που αποφασίσαμε θα γίνει. Την Παρασκευή θα κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα και θα μείνουμε τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο, και μετά βλέπουμε».

«Η γενική συνέλευση αποφάσισε να μην είμαστε εκεί. Είναι μια επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε χωρισμένοι ή διασπασμένοι. Θεωρήσαμε ότι τα τρακτέρ είναι αυτή την ώρα στο δρόμο στο μπλόκο των Τεμπών και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που είναι στα υπόλοιπα μπλόκα και πιστεύουμε ότι ο αγώνας από εκεί πρέπει να γίνει, σκληραίνοντας τα μέτρα με επ’ αόριστον κλείσιμο. Την Παρασκευή που γίνεται το συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι περισσότερες υπηρεσίες είναι κλειστές, στη Βουλή θα επικρατεί ησυχία, οπότε ποιον να εμποδίσουμε εκεί στο Σύνταγμα;", δήλωσε στο Mega ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών.

Οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. Αντίθετα από τους αγρότες της Νίκαιας, εκείνοι των Τεμπών έχουν αποφασίσει να μην κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διάγγελμα Τσίπρα: Το ασφαλιστικό δεν είναι απαίτηση των Θεσμών-Θέλουμε διάλογο με τους αγρότες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top