Ταξίδι ΓΟΛΓΟΘΑΣ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 10 ώρες λόγω μπλόκων

Δείτε τη διαδρομή που έκανε η κάμερα του Star

Ταξίδι ΓΟΛΓΟΘΑΣ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 10 ώρες λόγω μπλόκων

Σε εφιάλτη έχει εξελιχθεί για οδηγούς και επιβάτες το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη λόγω των αγροτικών μπλόκων κατά μήκος της εθνικής οδού.

Όπως θα δείτε στην αυτοψία που έκανε το Star, ένα ταξίδι διάρκειας περίπου πέντε ωρών, χρειάζεται τις διπλάσιες ώρες!

Ο Βαγγέλης Γκούμας με την κάμερα του Star ξεκίνησε από την γέφυρα του Ολυμπιακού χωριού. Ακολούθησε όλες τις παρακάμψεις τη τροχαίας προκειμένου να αποφύγει τα δύο μπλόκα των αγροτών, στα διόδια στις Αφίδνες και στο 99ο χιλιόμετρο της εθνική οδού. Μέχρι να φτάσει στο μπλόκο στο Κάστρο, χρειάστηκε 2 ώρες και 27 λεπτά!

Από το κοντινότερο προς την Αθήνα μπλόκο, μέχρι το επόμενο που βρίσκεται στην Ανθήλη Φθιώτιδας η κάμερα του Star, διένυσε μια απόσταση 97 χιλιομέτρων σε περίπου μία ώρα.

Αισίως η κάμερα του Star διένυσε 283 χιλιόμετρα, πέρασε 6 μπλόκα αγροτών, σε περισσότερες από 5 ώρες.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων η Νίκαια είναι κλειστή. Έτσι οι οδηγοί αναγκάζονται να βγουν στο Βελεστίνο και το Πλατύκαμπο διανύοντας επιπλέον 40 χιλιόμετρα.
Δηλαδή μια απόσταση 92,8 χιλιομέτρων που είναι κάτι λιγότερο από ώρα, την κάνει κάποιος σε 2μιση ώρες.

Βέβαια υπάρχει ακόμη το μπλόκο της Κατερίνης και των Μαλγάρων. Κανονικά η Θεσσαλονίκη είναι 20 λεπτά. Όμως λόγω της εκτροπής χρειάζεται 1 ώρα και 20 λεπτά.

Για τα συνολικά 120 χιλιόμετρα από Τέμπη μέχρι Θεσσαλονίκη χρειάζεται ν�� διανύσει κανείς επιπλέον 60 χιλιόμετρα μέσω παρακαμπτηρίων σε 2μιση ακόμη ώρες.

Έτσι για να πάει κανείς από Αθήνα Θεσσαλονίκη διανύει περίπου με τις παρακάμψεις πάνω από 650 χιλιόμετρα και χρειάζεται 10 ώρες!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top