Ο καλύτερος φούρναρης της Ευρώπης είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και μόλις 23 ετών!

Κερδίζει σε όλους τους διαγωνισμούς αρτοποιίας

Ο καλύτερος φούρναρης της Ευρώπης είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και μόλις 23 ετών!

​O Σταύρος Ευαγγέλου, μόλις 23 χρόνων είναι ο καλύτερος φούρναρης της Ευρώπης!

Ο Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό έχει κερδίσει σε όλους τους διαγωνισμούς αρτοποιίας στη Γερμανία αλλά πρόσφατα βγήκε πρώτος και σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Οι δημιουργίες του βασίζονται σε ελληνικές και γερμανικές επινοήσεις με άρωμα Ευρώπης.

Από πέντε χρόνων ο Σταύρος έφτιαχνε τούρτες και ψωμιά στο εργαστήριο των γονιών του στου Ζωγράφου.

Έτσι κανείς δεν παραξενεύτηκε όταν στα 18 τ��υ, αμέσως μόλις τελείωσε το ελληνογερμανικό σχολείο, αποφάσισε να σπουδάσει την τέχνη των γονιών και των παππούδων του στη χώρα των 300 ειδών ψωμιού και των 1200 αρτοσκευασμάτων, τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tornosnews.gr, βρήκε την καλύτερη σχολή στην πόλη Μίνστερ της Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου τις μισές ώρες κάνει τη θεωρία και τις υπόλοιπες πειραματίζεται στην πράξη σε αρτοποιείο.

«Στην αρχή δεν ήξερα και τα καλύτερα γερμανικά», λέει στη Deutsche Welle ο Σταύρος Ευαγγέλου, «αλλά μάθαινα και μιλούσαμε τη γλώσσα τη φουρναρέικη. Ο καθηγητής μου με στήριξε πολύ, έγινε μέλος της οικογένειάς μου».

Το ταλέντο του νεαρού Έλληνα αναγνωρίστηκε αμέσως και η πορεία του προδιαγράφεται λαμπρή.Μετά από τρία χρόνια σπουδών και μαθητείας βγήκε πρώτος στην τάξη του και πήρε μέρος σε τοπικό διαγωνισμό όπου βγήκε πάλι πρώτος.

Ακολούθησαν πρωτιές σε περιφερειακό επίπεδο νεαρών αρτοποιών και τέλος σε παγγερμανικό.

Μαζί με μια γερμανίδα συνάδελφό του από τη Βάδη - Βυρτεμβέργη, την Τάνια Ανγκστεμπέργκερ, εκπροσώπησε πριν λίγες μέρες τη Γερμανία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους αρτοποιούς από 6 χώρες και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε 4 από τις 6 κατηγορίες: βραβείο για τα καλύτερα ψωμιά, για το καλύτερο κρουασάν, για την καινοτομία προϊόντων και γεύσεων και το τέταρτο που αφορά στη δημιουργικότητα πάνω στο βασικό θέμα του διαγωνισμού, που ήταν η πατρίδα.

0,,19030351_404,00.jpg
Ο Ευαγγέλου έφτιαξε μια προτομή πάνω σε αρχαιοελληνικό κίονα με φόντο μια λύρα, όλα φαγώσιμα εννοείται. «Προσπάθησα να δέσω την Ευρώπη με τη Γερμανία και την Ελλάδα. Εκείνο που άρεσε ιδιαίτερα ήταν οι συνδυασμοί. Για παράδειγμα, έφτιαξα κρουασάν και έβαλα μέσα λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, με φέτα και βασιλικό. Αν το φάτε, είναι φοβερό, μοναδικό σε γεύση. Πήρα την Ελλάδα, τη συνέδεσα με τη Γερμανία και έβαλα ως βάση την Ευρώπη».

0,,19030350_404,00.jpg
Προτομή πάνω σε αρχαιοελληνικό κίονα με φόντο μια λύρα

Ο επόμενος στόχος του 23χρονου πολυβραβευμένου Έλληνα αρτοποιού είναι η ζαχαροπλαστική και το δίπλωμα θα το πάρει σε ένα χρόνο σε συνδυασμό με σπουδές στα οικονομικά.

«Μετά θα πάω στρατό και όταν τελειώσω, θέλω να δώσω όσο μπορώ και όπως μπορώ στην επιχείρηση των γονέων μου στην Αθήνα».

Ο πατέρας του Σταύρου είναι ιδιοκτήτης κορυφαίας ελληνικής εταιρείας παραγωγής προϊόντων ζύμης και ζαχαροπλαστικής στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και καμαρώνει το γιο του για τις επιδόσεις και την πειθαρχία του. Γόνος και ο ίδιος οικογένειας αρτοποιών ξέρει όλα τα μυστικά της τέχνης. Με αυτά θέλει να επεκτείνει μελλοντικά τις δουλειές του στο Λονδίνο και στη Βιέννη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top