Έφτασαν ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ για τα ΜΑΤ στην Κω – Κλούβες έφτασαν στο νησί από της Αθήνα

Κάνει έκκληση ο δήμαρχος να αποσυρθούν και να βρεθεί λύση

Έφτασαν ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ για τα ΜΑΤ στην Κω – Κλούβες έφτασαν στο νησί από της Αθήνα

​Στα κάγκελα συνεχίζουν να βρίσκονται οι κάτοικοι της Κω για τα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσουν στο νησί κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Μετά από τα χθεσινά επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, προπηλακισμοί και συγκρούσεις με άνδρες των ΜΑΤ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε ενισχύσεις, ώστε να στηρίξουν τις δυνάμεις που βρίσκονται ήδη εκεί.

mat.7.2.1.jpg

Έτσι, σύμφωνα με το Βήμα της Κω, το πρωί της Κυριακής έφτασαν με το πλοίο της γραμμής τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ.

Ο δήμαρχος πάλι της Κω, Γ. Κυρίτσης, με επιστολή του στον πρωθυπουργό ζητά την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

mat.7.2.2.jpg

«Κάνω έκκληση στον κ. πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Κω για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητώ να αποδεχθεί η κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης.

mat.7.2.4.jpg

Παράλληλα, ο κ. Κυρίτσης ζητά να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hotspot στο νησί, καλώντας την κυβέρνηση να συζητήσει την πρόταση του δήμου Κω για τη δημιουργία χώρου καταγραφής και αναχώρηση των μεταναστών μέσα σε ένα 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top