ΒΙΝΤΕΟ: ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ και στη Θεσσαλονίκη για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

���Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα σχέδια για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά και από τους κατοίκους των Δήμων Δέλτα και Ωραιοκάστρου, που δεν καλοβλέπουν την εξέλιξη αυτή.

Μάλιστα τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δέλτα, με αρκετούς δημότες να εκφράζουν έντονα τις διαφωνίες τους για τη δημιουργία του κέντρου στην περιοχή τους.

Οι κάτοικοι επέρριψαν ευθύνες στο δημοτικό συμβούλιο για ολιγωρία και αργά αντανακλαστικά, ενώ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Α. Γαβότσης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, πήρε το μέρος των κατοίκων και εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατασκευή του έργου.

«Είσαστε ξεφτιλισμένοι όλοι», φώναζαν οι δημότες, ενώ αρκετοί κατευθύνθηκαν απειλητικά εναντίον του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, με διάθεση να τους χτυπήσουν.

Πάντως στην απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο, εκφράζει την αντίθεσή του στη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων και σημειώνει:

«Η διοίκηση του Δήμου αρνείται να συναινέσει στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης (Relocation Camp) στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου – 1090 και σε κανένα άλλο μέρος του ήδη βεβαρημένου Δήμου μας, θεωρώντας ότι λόγω έλλειψης σαφούς και ευρέως σχεδιασμού δεν διασφαλίζονται ανθρωπιστικές προδιαγραφές για τους πρόσφυγες και τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής».

Συστήθηκε επίσης πολυμελής επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους κοινωνικών φορέων των Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, η οποία και θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top