Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 30.000 παιδιά

Δεν έχει καταβληθεί ούτε 1 ευρώ από το ΕΣΠΑ δηλώνουν οι ιδιοκτήτες

Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 30.000 παιδιά

​Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 30.000 παιδιά που φιλοξενούνται μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικούς σταθμούς.

«Είμαι σε αδιέξοδο και εγώ και δεκάδες μητέρες που έχω μιλήσει τι θα κάνουμε με τα παιδιά μας. Θα πρέπει κάτι να μας απαντήσει το κράτος και για μας, τις φτωχές μητέρες, τις άνεργες μητέρες» λέει μια μητέρα, Σταυρούλα Ρέλλια.

Η κυρία Ρέλλια πηγαίνει το 4 ετών αγοράκι της, σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Πριν λίγες μέρες όμως ενημερώθηκε από τον παιδικό, πως είτε θα πρέπει το παιδί της να διακόψει, είτε θα πρέπει να πληρώσει η ίδια τη φοίτηση του, αφού κανένας ιδιωτικός σταθμός δεν έχει λάβει ακόμη ούτε 1 ευρώ από το πρόγραμμα.

Στην ίδια θέση θα βρεθούν 30.000 παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδιωτικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα οι ιδιοκτήτες όχι μόνο δεν έχουν πάρει την Α’ δόση της πληρωμής από το πρόγραμμα αλλά για να υπογράψουν τις συμβάσεις, τους ζητείται φορολογική ενημερότητα με παρακράτηση.

«Εάν μια επιχείρηση πάει με παρακράτηση ενημερότητα είτε φορολογική είτε ασφαλιστική θα πρέπει να της κρατηθεί όλο το ποσό άρα δεν θα υπάρχει ρευστότητα να μπορέσει να συντηρηθεί το πρόγραμμα» αναφέρει η Πρόεδρος Ιδιωτικών παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, Χαρά Σέλλη.

Οι περισσότεροι ιδιωτικοί σταθμοί έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους και όπως λένε ένας τέτοιος συμψηφισμός απλά θα τους οδηγούσε στο να μην έχουν καθόλου έσοδα.

«Εγώ φιλοξενώ τα μισά παιδιά της άδειας μου από το ΕΣΠΑ, ως εκ τούτου θα δημιουργηθούν προβλήματα και στη διατροφή τους και στη θέρμανση τους , πως θα εξακολουθήσω να πληρώνω το προσωπικό» αναφέρει η ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού, Μελίνα Τσούμα.

Τα ίδια προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί με περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους και προμηθευτές να είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top