Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα από τα μπλόκα των αγροτών- ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ κομφούζιο- Έξαλλοι οι οδηγοί

Σανό, κλαρίνα και φωτιές στις εθνικές οδούς της χώρας

Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα από τα μπλόκα των αγροτών- ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ κομφούζιο- Έξαλλοι οι οδηγοί

​«Αγριεύουν» οι αγρότες που απειλούν με επ’ αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών αλλά και των τελωνείων της χώρας. Τα Τέμπη είναι κλειστά και η χώρα κομμένη στα δύο. Η εξέλιξη δοκιμάζει τα νεύρα των οδηγών.

Το πρωί της Δευτέρας, στο τελωνείο του Προμαχώνα, οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο βάζοντας φωτιές σε λάστιχα και δημιουργώντας χάος στο δρόμο προς και από τη Βουλγαρία.

«Για τις νταλίκες δεν ξανανοίγει ο δρόμος. Για τα ΙΧ θα ανοίξει λίγο πριν νυχτώσει. Αν συνεχίσει να είναι προκλητική η κυβέρνηση θα κλείσει και για τα ΙΧ» δήλωσε ο Πρόεδρος των αγροτών του δήμου Σερρών, Λίτος Στέργιος.

Μετά τα τρακτέρ στα Τέμπη βγήκαν και τα σανό. Οι κτηνοτρόφοι τα έβαλαν στο δρόμο στήνοντας οδόφραγμα.

Οι αγρότες στα Τέμπη έχουν κόψει την Ελλάδα στα δύο από τις 12 το μεσημέρι και όχι μόνο δεν έχουν σκοπό να τα παρατήσουν αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν και επ’ αοριστον την εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα τους στον Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρο.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε το μεσημέρι στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης στα διόδια των Αφιδνών. Οι ανθοπαραγωγοί έκλεισαν το δρόμο για δύο ώρες, γεγονός που προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία στους οδηγούς.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έβγαλε σήμερα ανακοίνωση για τα ...επιτυχημένα, όπως αναφέρει, εγκαίνια της Agrotica που ο ίδιος δεν μπόρεσε να πάει λόγω επεισοδίων. Μόνο που σε αυτή την ανακοίνωση οξύνει ακόμα περισσότερα τα πράγματα.

«Τα προβλήματα υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε με τους αγρότες, αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτική η εικόνα μιζέριας και καταστροφής που θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν».

Η Εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων στο Καλαμάκι παραμένει κλειστή για 8η μέρα, από αγρότες της Κορινθίας και της ��ργολίδας.

Στη Λάρισα οι αγρότες στο μπλόκο στο Γερακάρι αποφάσισαν να δώσουν αίμα… συμβολικά. «Καλύτερα να δώσουμε το αίμα μεταξύ μας παρά να μας το πάρει η κυρία Μέρκελ» αναφέρει Λαρισαίος αγρότης.

Στη Φλώρινα στο μπλόκο της Νίκης οι αγρότες μοίρασαν λαχανικά στους οδηγούς, στα Τρίκαλα γάλα και στην Ηγουμενίτσα αποφάσισαν να το διασκεδάσουν με... κλαρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ από τους αγρότες ο κόμβος Μαρκόπουλου στην Αττική Οδό!-ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top