Οι Έλληνες που χαρίζουν χιλιάδες χαμόγελα στην Αφρική-Αφιέρωσαν τη ζωή τους στον εθελοντισμό

Είναι απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι Έλληνες που χαρίζουν χιλιάδες χαμόγελα στην Αφρική-Αφιέρωσαν τη ζωή τους στον εθελοντισμό

​Δυο νέα παιδιά απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου αφιέρωσαν την ζωή τους στον εθελοντισμό και εδώ και τρία χρόνια διασχίζουν χώρες του τρίτου κόσμου προσφέροντας τη βοήθειά τους σε όσους έχουν ανάγκη. Ο λόγος για τον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη και τη Δώρα Μπίτση που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Τακούρ του Νεπάλ που χτυπήθηκε πρόσφατα από σεισμό 7,9 Ρίχτερ.

Πρόκειται για ένα χωριό σε υψόμετρο 2.500 μέτρα όπου κατασκευάζουν ένα θερμοκήπιο για καλλιέργεια καφέ και αβοκάντο.

IMG_1788.jpg

Αρωγοί στην προσπάθειά τους είναι κάποιοι χορηγοί και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των προϊόντων θα διατεθούν για να χτιστούν ξανά τα σπίτια των πληγέντων από το σεισμό.

«Κοιμόμαστε στη σκηνή. Τώρα που μιλάμε δεν έχουμε ηλεκτρισμό, το νερό δεν είναι άφθονο και γενικά είναι δύσκολες οι καταστάσεις που ζουν οι άνθρωποι εδώ. Αλλά όταν έχεις στο μυαλό σου ότι κάνεις κάτι όμορφο, όλα αυτά τα προσπερνάς και βοηθάς όσο μπορείς» τόνισε ο Ελπιδοφόρος.

Με διαδικτυακές εκστρατείες συγκεντρώνουν χρήματα για να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη. Στα 26 τους χρόνια έχουν γυρίσει 12 χώρες της Αφρικής έχουν χτίσει σχολεία , βιβλιοθήκες, προσφέρουν ιατροφαρμακευτική ενίσχυση. Το μισό χρόνο κάνουν ευκαιριακές δουλειές για να συγκεντρώνουν χρήματα και τον υπόλοιπο είναι με μια βαλίτσα στο χέρι ...σε ταξίδια που πολλές φορές είναι επικίνδυνα.

Οι δυο νέοι λατρεύουν τα ταξίδια αλλά το μεγαλύτερο κίνητρό τους είναι η προσφορά. «Από κάποιο σημείο και μετά καταλάβαμε ότι δεν είναι αρκετό απλά να ταξιδεύουμε αλλά θέλουμε να δίνουμε στον κόσμο όσα εμείς έχουμε και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» προσθέτει ο Ελπιδοφόρος.

2.jpg

Οι φίλοι και οι καθηγητές τους από το Πανεπιστήμιο είναι περήφανοι για τα ταξίδια προσφοράς της Δώρας και του Ελπιδοφόρου. Δεν παραλείπουν να προβάλουν το θαυμαστό έργο των δυο νέων μέσα από την εφημερίδα του οικονομικού Πανεπιστημίου που εκδίδουν με πολύ μεράκι όλα τα μέλη του ιδρύματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top