«Καλλιεργεί» διαμαρτυρίες η Agrotica- Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες- Σε «φέρετρο» ο Τσίπρας

Kλειστά τα Τέμπη ως τις 9 το βράδυ-Πρώτη ανάρτηση: 28/01/2016 16:50

«Καλλιεργεί» διαμαρτυρίες η Agrotica- Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες- Σε «φέρετρο» ο Τσίπρας

Συγκεντρωμένη στη Θεσσαλονίκη είναι η μεγαλύτερη μερίδα των αγροτών, οι οποίοι μαζί με τα τρακτέρ τους, σκοπεύουν να αποτρέψουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, να τελέσει τα εγκαίνια της κλαδικής έκθεσης «AGROTICA 2016», στις 7 το απόγευμα.

Λίγο μετά τις 5 δημιοργήθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ των αγροτών και της αστυνομίας.

αρχείο λήψης (3).jpg
Πάνω από 5.000 αγρότες από διάφορα μπλόκα της χώρας έχουν μαζευτεί από το πρωί στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η έκθεση και αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

αρχείο λήψης (4).jpg

Το «φέρετρο» στον Τσίπρα

Ανάμεσα στο πλήθος των αγροτών, ξεχώρισε ένα φέρετρο… με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα!
αρχείο λήψης (1).jpg

ΚΛΕΙΣΤΑ τα Τέμπη για 5 ώρες

Το μπλόκο των Τεμπών δεν θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κλιμακώνει τον αγώνα με πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
feretro_401_355.jpg

Δίωροι αποκλεισμοί στο τελωνείο των Κήπων

Σήμερα Πέμπτη, συνεχίζεται ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων (έγινε από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι) και θα γίνει από τις 6 έως τις 9 το βράδυ.

Από το Σάββατο θα αυξηθούν οι ώρες αποκλεισμού και μάλιστα χωρίς διακοπή, ενώ από την Κυριακή υπάρχει σκέψη να ζητηθεί η συμμετοχή αγροτών από την περιοχή του Διδυμοτείχου και ενδεχομένως της Ροδόπης προκειμένου να επιτευχθεί η σε 24ωρη βάση διακοπή λειτουργίας του τελωνείου των Κήπων.

αρχείο λήψης (2).jpg

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Λάρισα την Παρασκευή

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Πληροφορίες από thestival, φωτο από taxalia.blogspot
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top