Αγρότες προς Σόιμπλε: «Στρέμμα δε θα πάρεις ηλίθιε»- Κιλκίς: Επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα από 10.000 τρακτέρ στους δρόμους

Αγρότες προς Σόιμπλε: «Στρέμμα δε θα πάρεις ηλίθιε»- Κιλκίς: Επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

​Περισσότερα από 45 μπλόκα έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς έκλεισαν και σήμερα για δύο ώρες δεκάδες κομβικά σημεία στο εθνικό δίκτυο από τον Θράκη έως την Πελοπόννησο.

Τα τρακτέρ που έχουν βγει στους δρόμους ξεπερνούν πλέον τις 10.000, ενώ οι αγρότες απειλούν με γενικό κυκλοφοριακό μπλακ άουτ, αν δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Την Τρίτη θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν.

Επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Παραστατίδη από αγρότες στο Κιλκίς
Με άγριες διαθέσεις επισκέφτηκαν οι αγρότες του Κιλκίς το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Παραστατίδη, απαιτώντας να πάρει θέση για το ασφαλιστικό. Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης στο Εργατικό Κέντρο, όπου ήταν ομιλητής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το μνημόνιο ποιος το ψήφισε; Το μνημόνιο ποιος το υπέγραψε; Σας είδαμε» φώναζαν οι αγρότες με τον βουλευτή να απαντά: «Δεν είμαστε από αυτούς που κολλάνε. Εμείς στους αγώνες ήμασταν μπροστά». Η σπίθα δεν άργησε να ανάψει και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.
«Ωραία, να πω κάτι; Ας υποθέσουμε ότι δεν το ψηφίζω και δεν περνάει. Λοιπόν, πέφτει η κυβέρνηση. Θα αναλάβετε την ευθύνη εσείς; Θα σας το πω ξεκάθαρα, αν δεν ψηφίσω, θα παραιτηθώ». – Παραιτήσου, απάντησαν οι αγρότες.
Τα ΜΠΛΟΚΑ
Κλειστή έμεινε για μία ώρα η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στα διόδια του Ισθμού, ενώ αποκλείστηκε το μεσημέρι και η εθνική οδός Πατρών - Αθηνών στο ύψ��ς του Αιγίου.
Ένταση επικράτησε και στον Πύργο, όταν κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στην αντιπεριφέρεια της Ηλείας και αγρότες πέταξαν κρεμμύδια, ελιές, πορτοκάλια και σανό στην είσοδο του κτιρίου.
Για 4η ημέρα ο κόμβος των Κερδυλίων στην Εγνατία οδό παραμένει υπό κατάληψη. Σήμερα μάλιστα, έκλεισαν και την παλιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης στο ύψος της γέφυρας του Νέστου, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μεγάλη ουρά από ακινητοποιημένα Ι.Χ. και φορτηγά.
«To μπαλάκι πλέον είναι στην πλευρά της κυβέρνησης. Έχουν το καρπούζι, έχουν και το μαχαίρι. Αν δεν πάρουν πίσω τα μέτρα, θα δείτε μεγάλη κλιμάκωση σε όλη τη χώρα κι εδώ στον Προμαχώνα. Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει» προμηνύουν οι αγρότες.
Στο πλευρό των αγροτών αγωνίζεται και ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, όπως σας ενημερώσαμε στο star.gr. Η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας έκλεισε στο σημείο και σήμερα συμβολικά για μία ώρα.
Αγρότες προς Σόιμπλε: «Στρέμμα δε θα πάρεις ηλίθιε»
Mήνυμα προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλαν σήμερα οι αγρότες του Κάστρου Βοιωτίας.
«Θα ήθελα να πω εκ μέρους των αγροτών, αυτό που φοβήθηκε να πει ο κ. Τσίπρας στον κ. Σόιμπλε, “στρέμμα δε θα πάρεις ηλίθιε”!» λέει αγρότης,
Μεγάλη δύναμη έχει συγκεντρωθεί και στην γέφυρα Καστανέων στον Έβρο, όπου έχουν παραταχθεί 550 τρακτέρ. Oι αγρότες του Έβρου απέκλεισαν σήμερα και τα τελωνεία των Καστανέων και των Kήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα από τις δώδεκα έως τις δύο το μεσημέρι.
ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR από τα Τέμπη, τα Μάλγαρα και τις Μικροθήβες
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top