Χιλιάδες τρακτέρ και πάνω από 50 μπλόκα στους δρόμους-Συνεδριάζει η συντονιστική στα Τέμπη

Με προβλήματα η κυκλοφορία σε πολλές περιοχές- Πρώτη ανάρτηση 10.10

Χιλιάδες τρακτέρ και πάνω από 50 μπλόκα στους δρόμους-Συνεδριάζει η συντονιστική στα Τέμπη
Συνεδριάζει αυτή την ώρα η συντονιστική επιτροπή των αγροτών από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, εξαιτίας της οποίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης από την Τροχαία, για λόγους ασφάλειας των διερχομένων.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και σε άλλα σημεία (όπως στα Μάλγαρα και στον Προμαχώνα) ή διακόπτεται κατά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται στις εθνικές και επαρχιακές οδούς ανά την Ελλάδα με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της κυβέρνησης ��χετικά με το ασφαλιστικό, η οποία υποστηρίζουν ότι τους «αφανίζει».
Στη συνεδρίαση της συντονιστικής συμμετέχουν και εκπρόσωποι όχι μόνο από τους παρεμφερείς κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής (κτηνοτρόφοι, αλιείς κλπ) αλλά και όλων των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων που έχουν βγει στους δρόμους κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Σε ολόκληρη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 50 τα μπλόκα και αναμένεται να αυξηθούν.
Η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης, με τις χθεσινές ανακοινώσεις Κατρούγκαλου – Αποστόλου και των άλλων αρμόδιων υπουργών, φαίνεται να μην πείθουν τους αγρότες για τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς ζητούν απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συζήτηση από μηδενική βάση.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πάντως, οι αγρότες όχι μόνο δεν πρόκειται να υποστείλουν την σημαία των κινητοποιήσεων, αλλά αναμένεται να τις εντείνουν με ενίσχυση των μπλόκων και ενδεχομένως και με νέες μορφές κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους φορείς.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top