Καταγγελία: Έπαψε να είναι ΔΩΡΕΑΝ η εξέταση για τον ιό της ΓΡΙΠΗΣ-Ακόμα και για ασθενείς σε ΜΕΘ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητάει από το υπουργείο να βρει λύση για το θέμα

Καταγγελία: Έπαψε να είναι ΔΩΡΕΑΝ η εξέταση για τον ιό της ΓΡΙΠΗΣ-Ακόμα και για ασθενείς σε ΜΕΘ

​Μία απίστευτη καταγγελία έκανε την Πέμπτη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος αναφέρει πως έχει παύσει να είναι δωρεάν οι εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού της γρίπης ακόμη κι αν πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει, ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει το κόστος, για τη διενέργεια του τεστ ακόμα και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Ειδικότερα το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος, ενημέρωσε ότι «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ ,λόγω έλλειψης κονδυλίων, για την κάλυψη του κόστους των αντιδραστηρίων και των αναλώσιμων υλικών».

Ο ΙΣΑ ζητά από το υπουργείο Υγείας να διευθετήσει το γρηγορότερο το αυτό θέμα, ενώ ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής: «Την ώρα που προστίθενται καθημερινά νέα περιστατικά σοβαρών επιπλοκών από τον ιό της γρίπης, το υπουργείο Υγείας αφήνει ακάλυπτους τους ασθενείς αδυνατώντας να εξασφαλίσει ακόμα και τα αυτονόητα όπως είναι η δωρεά διενέργεια του διαγνωστικού τεστ , σε όσους ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να διευθετήσει άμεσα το θέμα και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη προστασία της Δημόσιας υγείας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top