Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο 600 εργαζόμενοι στις Σκουριές- Ήδη 29 άτομα έχουν απολυθεί

Το υπουργείο ζητά επανέλεγχο των περιβαλλοντικών όρων

Εξακόσιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, στις Σκουριές, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης εμμένει στην αντίθεση του για τα μεταλλεία Χαλκιδικής. Μάλιστα με χθεσινό έγγραφο προτείνεται η επανεξέταση του συνόλου των περιβαλλοντικών ορών της εταιρίας στην Χαλκιδική.

Η εμπλοκή ��τα μεταλλεία Χαλκιδικής φαίνεται να μεγαλώνει. Με έγγραφο του Σώματος επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Υπουργείου προτείνεται να δημιουργηθεί ομάδα επανεξέτασης όλων των περιβαλλοντικών όρων των έργων της εταιρίας στη Χαλκιδική ενώ υπουργός χαρακτήρισε την στάση της εταιρείας εκβιασ��ική.

«Έχει υποβάλει κάποιες άδειες μέσα στον Δεκέμβριο. Αυτές σύμφωνα με τον νόμο έχουμε το δικαίωμα να τις αξιολογήσουμε εντός 60 ημερών. Έρχεται η εταιρία και μας λέει: Η’ θα μας δώσετε τις άδειες ή θα αρχίσω να απολύω. Αυτό συμβαίνει. Ειναι εκβιασμός; Είναι ωμός εκβιασμός» είπε σήμερα το πρωί στο Mega,ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως σας γράψαμε στο star.gr.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Η εταιρεία απαντά:

«Το έργο στις Σκουριές έχει καθυστερήσει λόγω της μη αδειοδότησης από την άδεια δόμησης του εργοστασίου που είναι μία άδεια που εκκρεμεί από το 2013. Οι άδειες που υπεβλήθησαν τον Δεκέμβριο, όλοι μας γνωρίζουμε ότι το αργότερο που μπορεί να εγκριθούν είναι τον Μάρτιο. Δεν είναι το θέμα μας αυτές οι άδειες. Το θέμα μας είναι ότι πλέον στις Σκουριές το αντικείμενο έχει περιορισθεί, να μην πω τελειώσει» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Ήδη έχουν στις Σκουριές απολυθεί 29 εργαζόμενοι.
«Πολύ σύντομα σε 10-15 μέρες θα αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια για τις πρώτες ��πολύσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος Εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων των μεταλλείων Κασσάνδρας, Γιώργος Χατζής.
Ο υπουργός ανέφερε ότι 600 εργαζόμενοι στην εταιρεία πληρώνονται από το ΕΣΠΑ. Οι εργαζόμενοι τον διαψεύδουν και λένε ότι ούτε ένας δεν πληρώνεται από το ΕΣΠΑ, ότι ήδη πληρώνονται κάποιοι απολυμένοι από τον ΟΑΕΔ και έτσι όπως πάει θα καταλήξουν να πληρώνονται όλοι από τον ΟΑΕΔ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top