Κάτω από την Ακρόπολη υπάρχει πολλή φτώχεια - 3/10 Έλληνες δεν έχουν θέρμανση

Έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη στην Αττική

​Αποκαλυπτική είναι η έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία η οικονομική κρίση έφερε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι αδυνατούν να έχουν θέρμανση, ζεστό νερό ή ακόμη χειρότερα και φαγητό!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, 3 στα 10 σπίτια στην Αθήνα δεν έχουν θέρμανση, ενώ είναι πολύ πιθανό, ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.

Παρά την χαμηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οι πωλήσεις καταγράφουν μείωση της τάξεως του 20%. Και αυτό γιατί δεν έχει βοηθήσει ουσιαστικά το κοινωνικό επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Πολλά σπίτια στην Αττική δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, λόγω διακοπής από ανεξόφλητους λογαριασμούς, ενώ κάποια άλλα νοικοκυριά δεν μπορούν να καλύψουν την διατροφή για τα μέλη των οικογενειών τους.

Πολλές φορές μάλιστα όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα δεν θέλουν να γνωστοποιούν τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους γι' αυτό και καταφεύγουν στα συσσίτια και στις κοινωνικές δομές. Σχεδόν 3 στους δέκα καλύπτουν σε ημερήσια βάση την διατροφή τους από συσσίτια, κυρίως της εκκλησίας.

Η κατάσταση φυσικά δεν είναι τωρινή, έχει παρελθόν και απ’ ότι δείχνει θα έχει και μέλλον. Όσο τα νούμερα στις έρευνες θα αυξάνονται, τόσο θα μεγαλώνει η δυστυχία και θα υποβαθμίζεται η ζωή των πολιτών.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top