Προσοχή από σήμερα:Ισχυρές καταιγίδες,έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα

Πού θα χτυπήσει πιο έντονα η κακοκαιρία-Μετά τις βροχές έρχονται και τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες!

Προσοχή από σήμερα:Ισχυρές καταιγίδες,έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα

​Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας για το οποίο οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούσαν εδώ και μέρες έκανε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου την εμφάνιση του, με απότομη μεταβολή του καιρού.

Κύρια χαρακτηριστικά του μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες (που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις), και οι θυελλώδεις άνεμοι (που αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στα λιμάνια). Από την Κυριακή το βράδυ και μετά, τα έντονα φαινόμενα θα δώσουν την θέση τους στα χιόνια και την πτώση της θερμοκρασίας, καθώς περιμένουμε να χιονίσει ακόμα και μέσα στην Αττική.

2417293.jpg

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και αργότερα και στα ημιορεινά της δυτικής και βόρεια χώρας και θυελλώδεις νότιους ανέμους στα πελάγη περιμένουμε σήμερα Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 9 βαθμούς), 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (η μέγιστη στη Βόρεια Κρήτη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν από βορρά προς νότο σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, όπου μετά το απόγευμα θα ενταθούν και εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ:

Την Κυριακή θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι δυτικές και κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές, όπου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και αργότερα της Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Αργά το βράδυ θα χιονίσει και σε νησιωτικές περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και αργότερα θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από βορρά σε νότο.

2437909.jpg

ΧΙΟΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ:

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 18/01/2016, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπου στα βόρεια θα εκδηλωθεί ολικός παγετός και οι χιονοπτώσεις σε περιοχές κυρίως της ανατολικής κυρίως χώρας με μηδενικό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), αλλά και σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top