Ιερώνυμος για καύση νεκρών: «Όσοι φορείς θέλουν να βρουν μια έκταση για αποτεφρωτήριο»

"Δεν γίνεται κάποιος να είναι λίγο ορθόδοξος ή το αποτεφρωτήριο να είναι μέσα στο κοιμητήριό μας"

Ιερώνυμος για καύση νεκρών: «Όσοι φορείς θέλουν να βρουν μια έκταση για αποτεφρωτήριο»

​«Ο βασικός κανόνας της Ορθοδοξίας είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαλέξει αυτό που θέλει, αλλά αναλαμβάνει και την ευθύνη γι' αυτό που κάνει», τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με το θέμα της καύσης των νεκρών.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας τρόπος ζωής και δεν μπορεί ο καθένας όποτε έρχεται να προσθέτει ή να αφαιρεί, υπογραμμίζοντας: «Αλλά η ζωή είναι αυτή που τρέχει».

«Αν ένας άνθρωπος ζητήσει, αλλά όχι να του το φορτώσουν, να ζητήσει μόνος του να καεί το σώμα του, είναι δική του η επιλογή και δική του η ευθύνη. Δεν μπορεί, όμως, να ζητήσει να είναι και λίγο ορθόδοξος, να θέλει και Ακολουθία ή να ζητήσει να γίνει το αποτεφρωτήριο μέσα στο κοιμητήριό μας» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Τέλος, σημείωσε πως «Όσοι, λοιπόν, θέλουν είτε ως πρόσωπα είτε ως φορείς, δήμοι ή άλλοι φορείς, θα αγοράσουν ένα κτήμα, θα βρουν μια έκταση, θα κάνουν ένα αποτεφρωτήριο και από εκεί και πέρα ο καθένας θα αποφασίζει για τον εαυτό του και θα αναλαμβάνει και την ευθύνη του. Ο δήμαρχος τη δουλειά του και εγώ τη δουλειά μου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top