Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Περιβάλλοντος έκαναν οι εργαζόμενοι από τις Σκουριές

Οι μεταλλωρύχοι ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους

Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Περιβάλλοντος έκαναν οι εργαζόμενοι από τις Σκουριές

​Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Λεωφόρο Μεσογείων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Eldorado Gold των Σκουριών Χαλκιδικής.

Οι μεταλλωρύχοι ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Στις 14:30 ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με την διοίκηση της Eldorado Gold.

Την Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή των επενδυτικών της δραστηριοτήτων στην περιοχή, ενώ το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για παραβάσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι η «κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ και κατηγόρησε την Eldorado Gold για αντιμετώπιση της Ελλάδας με όρους «μπανανίας».

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει την επένδυση στην Χαλκιδική, αλλά με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση δεν καταθέτει προτάσεις, αλλά στέλνει «εκβιαστικά τελεσίγραφα» στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνολικής αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, προσθέτοντας, ότι δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο η εταιρεία να προσπαθεί να αποσυρθεί από την επένδυση λόγω της πτώσης στις τιμές του χρυσού. Επισήμανε μάλιστα ότι από το 2007 η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της Eldorado Gold για μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

«Η πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης χρυσού "Eldorado Gold" δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, εκτός αν τη διώξουν και θα περιμένει μέχρι να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας», διεμήνυσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός", Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

«Θα περιμένουμε να εκδοθεί η άδεια λειτουργία όσος χρόνος χρειαστεί. Η Eldorado δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα εκτός αν τη διώξουν» είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Καθημερινά", με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας αρνήθηκε ότι η "Eldorado Gold" απειλεί με απολύσεις τους 600 εργαζόμενους στα μεταλλεία, προκειμένου να εκβιάσει την κυβέρνηση και τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή αντικείμενο απασχόλησης μέχρι να εγκριθεί η άδεια. Είπε επίσης ότι, παρά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, η εταιρεία θα συνεχίσει την ενασχόληση με την επένδυση, χωρίς το κομμάτι των Σκουριών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top