Λίστα UBS: Δύο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ηθοποιοί θα κληθούν για εξηγήσεις- Καταθέσεις 1,5 εκατ. ευρώ έκαστη!

Σε δύο παρτίδες οι κλητεύσεις των οικονομικών εισαγγελέων για την προσκόμιση δικαιολογητικών από τους 250 ταυτοποιημένους καταθέτες

​Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με τη λίστα Ρηνανίας- Βεστφαλίας, η οποία όπως σας έχουμε ενημερώσει περιλαμβάνει 10.588 κωδικούς Ελλήνων μεγαλοκαταθ��τών στην ελβετική τράπεζα UBS. Ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνει η λίστα, είναι τηλεαστέρες, άνθρωποι της τέχνης, γιατροί, δικηγόροι και επιχειρηματίες, τα οποία θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το αν τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα ή μαύρα ή ύποπτης προέλευσεις.

Δύο πολύ γνωστές από την τηλεόραση ηθοποιοί, με καταθέσεις του 1,5 εκατομμυρίου η καθεμιά, είναι ανάμεσα στα 50 άτομα, τα οποία θα κληθούν από το τέλος της βδομάδας να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα στους εισαγγελείς, ώστε δικαιολογήσουν την προέλευση των ποσών.

Η επόμενη παρτίδα κλητεύσεων που θα αποστείλουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, θα αφορά σε άλλα 200 πρόσωπα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί στη λίστα κι έχουν καταθέσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσα τους υπάρχουν γιατροί και δικηγόροι.

Ελάχιστα από τα ονόματα αυτά είναι ευρέως γνωστά στην κοινή γνώμη καθώς πρόκειται για μεγάλα γραφεία που ασχολούνται με αστικές, διοικητικές ή ναυτιλιακές διαφορές.

Εκτός από τις δύο γυναίκες ηθοποιούς, υπάρχουν ακόμη 2-3 καλλιτέχνες από την πλευρά της εικαστικής τέχνης (υπάρχει σχετικά γνωστός ζωγράφος).

Στις εν λόγω κλητεύσεις θα υπάρξουν και επιχειρηματίες, π.χ ένας εξ αυτών με καταθέσεις σχεδόν 12 εκατομμυρίων. Πάντως, οι πληροφορίες λένε πως μεταξύ αυτών δεν υπάρχει κανένα πρωτοκλα��άτο όνομα της αγοράς.
Υπενθυμίζεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς και οι άνδρες της Ασφάλειας πραγματοποιήσαν εφόδους σε πέντε σπίτια υπαλλήλων της τράπεζας UBS αλλά και στα γραφεία της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι τα οποία έμοιαζαν κλειστά, τον περασμένο Δεκέμβριο. Από τα στοιχεία που βρήκαν κατά την έφοδο, ταυτοποιήθηκαν 250 άτομα.
Υπάρχουν υποψίες ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν δεν έχουν φορολογηθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση το ελληνικό δημόσιο θα μπορέσει να ζητήσει αποζημιώσεις από τη στιγμή που συνέβαλαν, βοήθησαν ή διευκόλυναν τη μεταφορά "μαύρου" χρήματος στο εξωτερικό.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top