ΝΤΡΟΠΗ: Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καρκινοπαθή επειδή πωλούσε αντικείμενά της στην λαϊκή!

Για να μπορέσει να ζήσει

ΝΤΡΟΠΗ: Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καρκινοπαθή επειδή πωλούσε αντικείμενά της στην λαϊκή!

​Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επέβαλαν οι Αρχές σε βάρος μιας 65χρονης καρκινοπαθούς στη Θεσσαλονίκη, επειδή πωλούσε προσωπικά της αντικείμενα σε λαϊκή αγορά για να μπορέσει να ζήσει, χωρίς όμως να έχει άδεια μικροπωλητή.

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Δεκεμβρίου, στην λαϊκή αγορά της Ανάληψης που γίνεται κάθε Τρίτη, όταν αστυνομικοί εντόπισαν την 65χρονη να επιχειρεί να πουλήσει χωρίς άδεια… μια κανάτα, ένα κηροπήγιο και έναν δίσκο σερβιρίσματος. Τα οποία και της κατέσχεσαν.

«Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ότι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν», δήλωσε η γυναίκα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Περιγράφοντας το περιστατικό, είπε ακόμα: «Ήρθαν αστυνομικοί στις 22 Δεκεμβρίου, μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης, με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;».

«Εκτός από τη νόμιμη οδό που είναι η άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής στην περιφέρεια θα πρέπει η ίδια η διοίκηση να ευαισθητοποιηθεί και να ανακαλέσει την απόφαση προστίμου γιατί αλλιώς οδηγούμαστε σε καταστάσεις που είναι κοινωνικά μη αποδεκτές», δήλωσε ο δικηγόρος Μανόλης Λαμτζίδης, τονίζοντας ότι το διοικητικό πρόστιμο που της επιβλήθηκε είναι αδύνατον να το πληρώσει η γυναίκα, γιατί δεν έχει πόρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top