Υψηλού μορφωτικού επιπέδου η γυναίκα-τζιχαντίστρια που συνελήφθη στον Έβρο!

Μιλάει 4 γλώσσες-Τι είπε η ίδια στις αρχές

Υψηλού μορφωτικού επιπέδου η γυναίκα-τζιχαντίστρια που συνελήφθη στον Έβρο!

​«Θέλω να πάω στη Συρία γιατί εκεί υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια. Εκεί είναι ο χώρος ο σωστός, όπου θα διεκδικήσω τον παράδεισο... Το παιδί μου είναι γραμμένο να πάει εκεί»: Αυτά είπε στις αρχές η Ελβετοαιγύπτια που εντοπίσθηκε την Πρωτοχρονιά από τις τελωνειακές αρχές των Κήπων στην προσπάθειά της να εισέλθει από τη χώρα μας στην Τουρκία και από εκεί να φτάσει στη Συρία, μαζί με το ανήλικο παιδί της!

Με αυτές τις φράσεις επιχείρησε ακόμα να αιτιολογήσει την αρπαγή του τετράχρονου γιου της από την Αίγυπτο όπου διέμενε.

Η διαδρομή της 29χρονης γυναίκας, υπηκόου Ελβετίας, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και γνώστριας τεσσάρων γλωσσών, προς τον ISIS ξεδιπλώθηκε στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, όπου οδηγήθηκε πριν από δύο μέρες, μετά την καταγγελία του Αιγύπτιου συζύγου της, ότι απήγαγε το τετράχρονο παιδί τους για να το πάρει μαζί της στη Συρία.

Στο δικαστήριο, παρουσία της μητέρας, ο σύζυγος εξιστόρησε τη συμβίωσή τους και επικεντρώθηκε στον φανατισμό της, ενώ είπε ότι η σύζυγός του αποχωρίστηκε την μπούργκα, όταν έφτασε στην Ελλάδα για να μην προκαλέσει υποψίες και γίνει στόχος στη διαδρομή.

Η γυναίκα, πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου, είπε ότι η Συρία είναι ο χώρος που η ίδια θα διεκδικήσει τον παράδεισο, ενώ είναι γραμμένο ο γιος της, τον οποίο είπε πως αγαπάει, να πάει εκεί, αποφεύγοντας, για προφανείς λόγους, να επαναλάβει τα όσα είχε πει στους αστυνομικούς ότι σχεδιάζει να ενταχθεί στ��ς γραμμές του ISIS.

Σε ερώτηση της προέδρου γιατί δεν επέλεξε ως προορισμό την Ελβετία, που για πολλούς θεωρείται πρότυπο χώρας, απάντησε: "Ντρέπομαι που είμαι Ελβετίδα".

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να της αφαιρέσει προσωρινά το παιδί, εκτυλίχθηκαν ανθρώπινες σκηνές.

Η μητέρα αποχαιρέτησε συγκινημένη τον τετράχρονο γιο της και πήρε τον δρόμο για τους Κήπους, με σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι για την Συρία, ενώ πατέρας και γιος επέστρεψαν στην Αίγυπτο.

Μέχρι και σήμερα το βράδυ, πάντως, δεν είχε καταφέρει να περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων και να εισέλθει στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top