Επιτήδειοι πίσω από τα σύμφωνα συμβίωσης;- Άνδρας είχε συνάψει τρία διαφορετικά με αλλοδαπές

Έχουν δεκαπενταπλασιαστεί από το 2009 που καθιερώθηκαν

Επιτήδειοι πίσω από τα σύμφωνα συμβίωσης;- Άνδρας είχε συνάψει τρία διαφορετικά με αλλοδαπές

​Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται δεκάδες υποθέσεις, καθώς Έλληνες συνάπτουν σωρηδόν σύμφωνα συμβίωσης με αλλοδαπούς, με στόχο την παράνομη ελληνοποίηση.

Η παρατηρητικότητα μιας υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία θυμήθηκε ότι ένας πολίτης που κατέθεσε στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης το είχε κάνει ξανά, είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα της Δικαιοσύνης για το θέμα, καθώς δεν υπάρχει ακόμη μηχανισμός ελέγχου των συμφώνων από δήμο σε δήμο.

«Στο σύμφωνο συμβίωσης υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία. Αυτό σημαίνει πολύ λιγότεροι έλεγχοι, με αποτέλεσμα υπό προϋποθέσεις, ένα και μόνο πρόσωπο να συνάψει περισσότερα συμβόλαια κι έτσι με παράνομο τρόπο περισσότεροι αλλοδαποί να ελληνοποιηθούν» τονίζει ο δικηγόρος, Δημήτρης Μπόλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν διαπιστωθεί πενήντα υποθέσεις πολλαπλών συμφώνων συμβίωσης Ελλήνων κι Ευρωπαίων πολιτών με αλλοδαπούς, για τις οποίες κινήθηκαν ήδη ποινικές διαδικασίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση άνδρα, ο οποίος είχε συνάψει τρία σύμφωνα συμβίωσης με αλλοδαπές, ��τους δήμους Αθηναίων, Αγίας Παρασκευής και Ηλιούπολης.

«Το σύμφωνο συμβίωσης μπήκε στη ζωή μας. Να προσεχθεί ιδιαίτερα, διότι ενδεχομένως η μη διασταύρωση στοιχείων να δημιουργήσει τη δυνατότητα στο ίδιο άτομο να συνάπτει πολλά σύμφωνα συμβίωσης σε διάφορους δήμους, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί» επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Τα σύμφωνα συμβίωσης έχουν δεκαπενταπλασιαστεί από το 2009 που καθιερώθηκαν.

Από 161 το 2009 έγιναν 314 το 2012. Το 2014 έφτασαν τα 1.568 και το 2015 τα 2.522, ενώ πέρυσι μόνο στο δήμο Αθηναίων ήταν 396.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top