Κύκλωμα «ΣΗΚΩΣΕ» φαρμακείο- 135 χιλιάδες ευρώ η λεία τους

Φαίνεται πως πρόκειται για τη λεγόμενη μαφία του φαρμάκου

​Αναποδογυρισμένα συρτάρια, κενά ράφια και άδεια ψυγεία. Άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα του υπογείου και μέσω του γκαράζ της διπλανής πολυκατοικίας φόρτωσαν σε ένα βαν εκατοντάδες φαρμακευτικά σκευάσματα από φαρμακείο στο Περιστέρι και έγιναν καπνός. Δεν πρόκειται για κοινούς εγκληματίες, καταγγέλλει η φαρμακοποιός, αλλά για μέλη της λεγόμενης μαφίας του φαρμάκου.

«Πήραν όλα τα φάρμακα και πολλά παραφάρμακα, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής. Υπάρχει σίγουρα σπείρα που βγάζει φάρμακα στο εξωτερικό. Τα εξάγουν γιατί τους συμφέρει. Η δική μας λιανική είναι πολύ πιο κάτω από τη χονδρική αυτών» αναφέρει η Αναστασία Μπικάκη.

Τα φάρμακ�� στην Ελλάδα μπορεί να είναι 2 και 3 φορές φθηνότερα σε σχέση με το εξωτερικό. Εκτιμάται, ότι η χθεσινή λεία αγγίζει τις 135.000 ευρώ. Εξάγοντας αυτό το εμπόρευμα παράνομα, έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους και μπορεί να βάλουν στην τσέπη ακόμη και 400.000 ευρώ.

Οι κακοποιοί ήταν επιλεκτικοί και είχαν απ΄ ότι φαίνεται φαρμακευτικές γνώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ άρπαξαν από το ψυγείο τις ινσουλίνες, άφησαν πίσω τους τα εμβόλια, τα οποία είναι ευπαθή και μεταφέρονται μόνο σε παγοκύστες.

Στη Βουλγαρία και την Αλβανία φαίνεται ότι διοχετεύονται τα περισσότερα φάρμακα. Σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούνται οι ταινίες γνησιότητας, ενώ σε κάποιες άλλες επανασυσκευάζονται, ώστε να αλλάξουν barcode και να μην πέσει κάποιο προϊόν στα χέρ��α των αρχών.

Μια κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ που ζημιώνει ανεπανόρθωτα τα δημόσια ταμεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top