Τι πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ όταν αγοράζετε ξύλα!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του Star

Τι πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ όταν αγοράζετε ξύλα!

Με την χώρα να έχει μπει στην κατάψυξη, πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν την τελευταία στιγμή να προμηθευτούν ξύλα για τα τζάκια και τις σόμπες τους για τις γι��ρτινές μέρες. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή το πώς επιλέγουμε τα καυσόξυλα για να μην πέσουμε θύματα επιτήδειων.

Συγκεκριμένα, ό,τι ξύλα και να κάψετε στο τζάκι ή την σόμπα σας, αυτό που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι πλέον δεν ζυγίζονται, μόνο κυβίζονται. Και φυσικά αν θέλετε να ζεσταθείτε αυτές τις κρύες ημέρες πρέπει να είναι στεγνά. Έτσι αγοράζετε καυσόξυλα που είναι στεγασμένα. Οι τιμές ξεκινούν για την οξιά και τον δρυ στα 110 ευρώ το κυβικό και 120 ευρώ για την ελιά που είναι πιο σκληρό ξύλο και καίγεται πιο αργά.

Πάντως, μετά την ανατίμηση του ΦΠΑ από το 13 στο 23% και τα καυσόξυλα, πλέον δεν αποτελούν την οικονομικότερη λύση. Έτσι πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν ξύλα μόνο για τις γιορτές.

Όμως, εκτός από τα ξύλα στο τζάκι χρειάζεται και προσάναμμα. Και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ό,τι χαρτιά έχουμε που δεν τα χρειαζόμαστε γιατί θα βουλώσει η καμινάδα. Το καλύτερο είναι το φυσικό δαδί που κοστίζει περίπου 10 ευρώ το σακούλι.

Και επειδή οι καιροί είναι και πονηροί….Δίνουμε προσοχή στο ογκομέτρημα. Όταν αγοράζουμε στοιβαγμένα τα ξύλα προσέχουμε να μη αφήνουμε κενά εντός του σωρού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top