ΑΥΤΟΙ είναι οι τσαντάκηδες των τραπεζών- «Χτυπούσαν» πολίτες που είχαν κάνει ανάληψη

Ο ένας προσποιούταν τον πελάτη- Είχαν βγάλει περίπου 131 χιλιάδες ευρώ

​Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία αλλά και φωτογραφίες των 4 μελών της σπείρας των τραπεζών.

Πρόκειται για τους Σάββα Παντελή, Φίλιππο Ζαχαριάδη, Αλέξανδρο Ζαχαριάδη και Γιώργο Ζεάκη, οι οποίοι «χτυπούσαν» πολίτες που μόλις είχαν κάνει αναλήψεις.

Το κόλπο με τον πελάτη που… «έδινε τη θέση του στα θύματα

Ο ένας από τους δράστες έμπαινε στην τράπεζα και προσποιούταν τον πελάτη. Μόλις έπαιρνε νούμερο προτεραιότητας το έδινε στο υποψήφιο θύμα του. Συνήθως ήταν γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Στη συνέχεια, ενημέρωνε τους συνεργούς του, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στην τράπεζα. Όλοι μαζί ακλουθούσαν τα ανυποψίαστα θύματα μέχρι το σημείο που δεν τους έβλεπε κανείς και μπορούσαν να τα ληστέψουν.

Για τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες στις οποίες φρόντιζαν να αλλάζουν τακτικά τόσο το χρώμα όσο και την πινακίδα κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως πραγματοποιούσαν ψευδή δήλωση απώλειας, ενώ επιπλέον λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ώστε να εξασφαλίζουν ότι δεν ακολουθούνται από τις διωκτικές Αρχές.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών από θύματα που κινούνταν πεζοί είτε βρίσκονταν εντός του οχήματός τους, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν υπολογίζεται σε 131.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής από περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

1.jpg1α.jpg
Σάββας Παντελής του Ιωάννη και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα

2.jpg2α.jpg
Ζαχαριάδης Φίλιππος του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1986 στο Χολαργό

3.jpg3α.jpg
Ζαχαριάδης Αλέξανδρος του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1984 στο Χολαργό

4.jpg4α.jpg
Ζεάκης Γεώργιος του Βασιλείου και της Διαμάντως, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top