ΟΛΑ αλλάζουν στην Παιδεία- Αναβαθμίζονται τα ΤΕΙ- Θα κάνουν και διδακτορικά

Δείτε τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου

​Σαρωτικές αλλαγές φαίνεται πως ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν αναδείξει την τεχνολογική εκπαίδευση» ανέφερε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θέλει τα ΤΕΙ να γίνουν πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Επιπλέον προανήγγειλε ότι εντός του Ιανουαρίου θα προκηρυχθούν 500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ. «Μπορεί να γίνει ένα μεγάλος κορμός που θα ξεκινάει από το λύκειο και θα πηγαίνει στα ΤΕΙ. Θέλει άλλη συστηματοποίηση. Έτσι και αλλιώς και η τριτοβάθμια εκπαίδευση θέλει προσωπικό, χωρίς γενναίες προσλήψεις δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την εκπαίδευση» επεσήμανε.

Η ίδια υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόθεση στα ΤΕΙ να κάνουν διδακτορικό, λέγοντας ότι «οι συνέργειες ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι πάρα πολύ καλές, έχουν ειδικότητες τα ΤΕΙ που είναι πολύ σημαντικές όπως τμήματα βιβλιοθηκονομίας, λογοθεραπείας και είναι πάρα πολύ σημαντικά. Είναι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά ο τίτλος πανεπιστήμια έχει την πρωτοκαθεδρία, τα ΤΕΙ τα αφήσαμε ως παράλληλο αλλά χαμηλότερο από τα πανεπιστήμια. Στο εθνικό διάλογο θα λυθούν αυτά».

Όταν η κουβέντα πήγε στους αιώνιους φοιτητές, η κυρία Αναγνωστοπούλου είπε: «τα χρόνια των σπουδών είναι 4+2, από εκεί και πέρα κανένας φοιτητής μένει ή δεν μένει, δεν έχει κανένα προνόμιο, δεν απασχολεί το Πανεπιστήμιο. Αυτό λέμε αιώνιοι είναι εάν έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σε εξεταστικές ή δεν έχουν. Εάν δηλαδή τον διαγράφεις οριστικά από το πανεπιστήμιο ή δεν τον διαγράφεις; Είχε επανέλθει με τον Μπαλτά. Θα το δούμε και στον εθνικό διάλογο. Κάποτε πρέπει να δούμε και τα νούμερα των αιώνιων φοιτητών. Δεν με ενόχλησαν ποτέ οι αιώνιοι φοιτητές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top