Ηράκλειο: Χριστουγεννιάτικη «απόβαση» περίπου 4.500 τουριστών κρουαζιερόπλοιου!

Με μαντινάδες και ρακές

Ηράκλειο: Χριστουγεννιάτικη «απόβαση» περίπου 4.500 τουριστών κρουαζιερόπλοιου!

​Ανήμερα των Χριστουγέννων και «πλημμύρισε» από τουρίστες το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς στο λιμάνι της πόλης κατέπλευσε στις 8:00 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο «MSC FANTASIA» της εταιρείας «MSC CRUISES» με 4.360 επιβαίνοντες και 1.330 μέλη πληρώματος.

Οι επισκέπτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου έτυχαν θερμής υποδοχής από τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, που οργάνωσε εκδήλωση για το καλωσόρισμά τους.

Έτσι οι ξένοι επισκέπτες έζησαν ανήμερα των Χριστουγέννων την κρητική φιλοξενία με κέρασμα γλυκών και τσικουδιάς, ενώ παραδοσιακό κρητικό μουσικό πρόγραμμα, με λύρες και λαούτα τραγούδησε τα κρητικά κάλαντα και χορευτές με μινωικά ενδύματα και παραδοσιακές στολές του νησιού χόρεψαν, εντυπωσιάζοντας τους τουρίστες.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του πλοίαρχου του κρουαζιερόπλοιου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και με τον διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών, όπου αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Η όλη εκδήλωση υποδοχής, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έγινε με στόχο «την προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου την προβολή του λιμανιού και της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και του πολιτισμού, της ιστορίας, της κρητικής φιλοξενίας και της ιδιοσυγκρασίας μας, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας από την κρουαζιέρα».

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που έμεινε σήμερα ανοιχτός λόγω της άφιξης τους στην πόλη, και επισκέφθηκαν αξιοθέατα του Ηρακλείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top