Αργήσαμε αλλά χάρη στα… «Φιλαράκια» ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης - ΒΙΝΤΕΟ

Οι ομοφυλόφιλοι, η συντηρητική κοινωνία και η τηλεόραση

Η Ελλάδα έγινε η 24η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ανάμεσα σε 28 χώρες.

Μέχρι χθες η χώρα μας ήταν, μαζί με τη Λιθουανία, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που είχε μεν στη νομολογία της το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Στην Ευρώπη δεκατέσσερις ... πλέον χώρες αναγνωρίζουν δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια. Εννέα χώρες επιτρέπουν τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ανάμεσά τους η Ολλανδία, στην οποία επιτρέπεται και η υιοθεσία.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, στην ανεκτικότητα της κοινωνίας έχει συμβάλλει και η τηλεόραση.

Τα τηλεοπτικά σήριαλ ελληνικά και ξένα έχουν συμβάλλει, ώστε το ομόφυλο ζευγάρι, να θεωρείται από το κοινό, ως κάτι οικείο.

Σκηνές από τα «Φιλαράκια», τους «Απαράδεκτους» και την «Πολυκατοικία» (όπου ο Νίκος Πουρσανίδης και το "αμόρε" του Χάρης Ασημακόπουλος ήταν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι της ελληνικής τηλεόρασης που συγκατοίκησε), συνέβαλαν στο να διαμορφωθεί η αντίληψη της αποδοχής ότι και οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι σαν όλους εμάς.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top