"Άγιε Βασίλη θέλω να φέρεις ειρήνη στον κόσμο και δουλειά στους γονείς μου"

Τα συγκινητικά γράμματα των παιδιών

"Άγιε Βασίλη θέλω να φέρεις ειρήνη στον κόσμο και δουλειά στους γονείς μου"

​Χιλιάδες γράμματα παιδιών προς τον αγαπημένο τους Άγιο, τον Αϊ Βασίλη, φτάνουν κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Οι επιστολές δείχνουν ότι τα παιδιά, μέσα στην ανεμελιά τους, δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστα από την οικονομική κρίση, και αντί για παιχνίδια ζητούν δουλειά για τους γονείς τους.

Συγκεκριμένα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανέβασαν το πρώτο γράμμα που έλαβαν από ένα μικρό παιδί προς τον Άγιο Βασίλη, σχολιάζοντας: «Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά - έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα...»

Στο εν λόγω γράμμα το παιδάκι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άγιε Βασίλη σε παρακαλώ θέλω να φέρεις ειρήνη στον κόσμο. Όχι τζιχαντιστες Όχι bullying στα σχολεία, όχι πείνα, ανεργία και κακία. Δώσε και μια δουλειά στον μπαμπά μου..»

«Του ζήτησα φέτος να είναι η οικογένεια μου καλά και να βρουν δουλειά οι γονείς μου... Η μαμά μου είναι άνεργη και ο μπαμπάς μου έχει ένα μαγαζί που δεν πάει καθόλου καλά...» αναφέρει ένα άλλο κοριτσάκι στο Star.

«Θέλω ο Άγιος Βασίλης να φέρει δουλειά στην μαμά μου και τον μπαμπά μου» λέει ένας άλλος πιτσιρικάς.

Κάθε χρόνο περίπου 100.000 γράμματα με παραλήπτη τον Αϊ Βασίλη γεμίζουν τα κόκκινα γραμματοκιβώτια.

Όπως εξηγούν οι παιδοψυχολόγοι η οικονομική κρίση ωριμάζει τα παιδιά πιο γρήγορα από την ηλικία τους και οι επιθυμίες τους διαφοροποιούνται.

«Το παιδί δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της ανεργίας η του πολέμου όμως αντιλαμβάνεται αυτό που βλέπει στους γονείς του που δεν έχουν δουλειά που είναι θλιμμένη στεναχωρημένοι σκυθρωποί» σημειώνει ο Δημήτρης Κούκιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top