Πότε πρέπει να βγάλουμε νέες ταυτότητες με μικροτσίπ και αποτύπωμα της ίριδας

Τι αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, Ν. Τόσκας

​Μόλις δέκα ευρώ θα είναι το κόστος για την έκδοση των ταυτοτήτων νέου τύπου, όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.

Οι νέες ταυτότητες, που θα περιλαμβάνουν βιομετρικά στοιχεία, όπως και τα διαβατήρια, ώστε να μην πλαστογραφούνται θα είναι έτοιμες έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2016, καθώς η επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί επεξεργάζεται το θέμα και είναι ζήτημα ημερών να καταθέσει το πόρισμά της.

Ο κ. Τόσκας, σημείωσε ότι οι σημερινές ταυτότητες μπορούν πολύ εύκολα να παραποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων.

Με τις νέες ταυτότητες που θα εκδίδονται πλέον με τις προδιαγραφές που εκδίδονται τα διαβατήρια και τα διπλώματα οδήγησης, ο κίνδυνος πλαστογράφησης θα περιοριστεί κατά πολύ.

Όπως έχει γράψει και το star.gr, οι νέες ταυτότητες, εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα, εξετάζεται να περιλαμβάνουν και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου καθώς και την τοποθέτηση μικροτσίπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top