Ξυπνούν μνήμες: Ξεκινάει η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin-Είχαν χάσει την ζωή τους 3 άνθρωποι

Ανάμεσά τους και η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου

Ξυπνούν μνήμες: Ξεκινάει η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin-Είχαν χάσει την ζωή τους 3 άνθρωποι

​Μνήμες θα ξυπνήσουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, από τα τραγικά γεγονότα με τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου του 2010. Τότε είχαν χάσει την ζωή τους η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Η δίκη ξεκινά μετά από τέσσερις αναβολές.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι δυο νεαροί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίοι οι δύο κατηγορούμενοι παραπέφθηκαν σε δίκη, περιγράφεται λεπτομερώς πώς ενήργησαν ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη Marfin, Θεόδωρος Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους στους ανακριτές, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top