Βρήκαν «ΘΗΣΑΥΡΟ» οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά το ΝΤΟΥ στην UBS-200 οι μεγαλοκαταθέτες

Με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια ευρώ

Βρήκαν «ΘΗΣΑΥΡΟ» οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά το ΝΤΟΥ στην UBS-200 οι μεγαλοκαταθέτες

​Έναν ανεξάντλητο θησαυρό από στοιχεία που ξεκλειδώνουν την περίφημη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας εξασφάλισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά το ντου που έκαναν στα γραφεία του υποκαταστήματος της UBS το βράδυ της Παρασκευής.

Η έφοδος αποφασίστηκε καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των λογαριασμών που περιλαμβάνει η λίστα Βεστφαλίας- Ρηνηνίας (περίπου 10.500) είχαν ανοιχθεί σε αυτή την τράπεζα και κρίθηκε σκόπιμο να αντληθούν επιπλέον στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος έγινε στα γραφεία της τράπεζας και της εκπροσώπου της καθώς και στο γραφείο ενός συνεργαζόμενου μεγάλου μπρόκερ.

Τα αποτελέσματα κατά κορυφαία πηγή είναι «εξαιρετικού ενδιαφέροντος και ανοίγουν πλήρως την έρευνα».

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ταυτοποιήθηκαν πάνω από 200 μεγαλοκαταθέτες της UBS αφού η έφοδος των εισαγγελέων έβγαλε θησαυρό. Πήραν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο του μπρόκερ.

Αμέσως κατάφεραν να ταυτοποιήσουν σχεδόν 200 καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει το 1,5 εκατομμύριο και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια.

Η έφοδος έγινε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Γιάννη Δραγάτση και Χρ. Ντζούρα.

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται πλέον αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ποσά και κάποια ονόματα. Όπου δεν υπήρχαν ποσά ή ονόματα έγινε αυτόματη ταυτοποίηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας και "κούμπωσαν" αμέσως σχεδόν 200 καταθέτες.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει άρδην την έρευνα αφού πλέον όλα τα στοιχεία των μεγαλοκαταθετών είναι στη διάθεση των αρχών ενώ οι σκληροί δίσκοι τυγχάνουν επεξεργασίας στα εργαστήρια της ΔΕΕ (Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Παράλληλα η νομοθέτηση της διάταξης περί αυτοκαταγγελίας που θα δίνει ευνοϊκή μ��ταχείριση σε όσους σπεύσουν να πληρώσουν πριν κινηθεί η ποινική διαδικασία, προωθεί την έρευνα στο επόμενο στάδιο που είναι η αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους.

Αν εκείνοι σπεύσουν να πληρώσουν τότε θα αντιμετωπιστούν με επιείκεια. Εκτιμάται μάλιστα ότι η εν λόγω λίστα μπορεί να αποφέρει στο δημόσιο πάνω από 2 δις ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top