Δήμητρα Παπανδρέου στο Star : Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιοι εκμεταλλεύονται τη μνήμη του Ανδρέα

Θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ομοιότητες με το ΠΑΣΟΚ

​«Δεν είναι πολιτική παρέμβαση. Περισσότερο είναι πολιτική και ιστορία, μέσα από ομιλίες του Ανδρέα. Είναι ντοκουμέντα», λέει η Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου για το βιβλίο της.

Θεωρεί πάντως ότι υπάρχει πολιτικό κενό που χρειάζεται να καλυφθεί. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η ίδια δεν έχει βλέψεις να ηγηθεί. «Επειδή πολλοί θεωρούν ότι υπάρχει πολιτικό κενό, καταθέτω κάποιες σκέψεις τι πρέπει να γίνει. Πάντα μέσα από τις αρχές του Ανδρέα».

Η ίδια είναι καυστική απέναντι στη Μαργαρίτα Παπανδρέου, απαντώντας σε όσους πιστεύουν ότι το βιβλίο της είναι απάντηση στο δικό της. «Είναι πολύ θλιβερό να το θεωρούν ως απάντηση. Είναι γελοίο. Δεν θέλω να γυρίζω στο παρελθόν. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιοι θεωρούν ότι έχουν το οικόσημο κι εκμεταλλεύονται τη μνήμη του Ανδρέα».

Αποκαλυπτική είναι όμως και για το ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι έχει ομοιότητες με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. «Έχει ομοιότητες. Ένας κόσμος που πίστευε στο ΠΑΣΟΚ πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και ως ψηφοφόροι και ως στελέχη».

Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου σκέφτεται να γράφει ένα ακόμη βιβλίο, μαζί με μια κορυφαία δημοσιογράφο της Τουρκίας. Θα αφορά κοινές συνταγές των δυο χωρών. Πότε θα το ξεκινήσει; «Είναι λίγο νωρίς. Αφήστε να ξεκουραστώ. Να πάρουμε πρώτα τον παλμό της κοινωνίας», απαντάει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top