Νίκησαν τη διαφθορά- Ο καστανάς που συνελήφθη ΣΠΑΕΙ την σιωπή του- Η απάντηση της ομάδας ΔΙΑΣ

Το Twitter γλέντησε το απίστευτο περιστατικό

​Η κυβέρνηση θέλησε να πατάξει τη διαφορά και τους φοροφυγάδες και αποφάσισε να ξεκινήσει το έργο της από τη Θεσσαλονίκη. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής, μεγάλη αστυνομική δύναμη κατευθύνθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και συνέλαβαν έναν ηλικιωμένο… καστανά!

Μάλιστα, από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε- συμμετείχαν 7 αστυνομικοί- ο ηλικιωμένος λιποθύμησε! Ο «εγκληματίας» , ο οποίος συνελήφθη, γιατί πουλούσε κάστανα… έσπασε την σιωπή του και μίλησε στην κάμερα του Star για το απίθανο περιστατικό.

«Του είπα (του αστυνομικού): «πάρε τα χαρτιά, δες τα χαρτιά, το μόνο που λείπει είναι η άδεια. Δεν έχω λεφτά να πάρω μια άδεια». «Όχι», μου λέει, «επειδή δεν έχεις άδεια, θα στα πάρω». Δεν μπορώ να ανανεώσω την άδειά μου. Επειδή χρωστάω 70.000 ευρώ στο ΤΕΒΕ και στην εφορία από γραψίματα, δεν μου τη δίνουν την άδεια. Τώρα βγαίνω για να βγάλω κανένα φράγκο, μπας και πάρω την άδεια μου. Δεν μπορώ, με κυνηγάνε».

Την ίδια στιγμή, την δική τους απάντηση έδωσαν μέσω Facebook και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ουσιαστικά, οι ίδιοι υποστηρίζουν πως απλά έκαναν την δουλειά τους καθώς έγινε καταγγελία από πολίτη!

«Οι αστυνομικοί πήγαν εκεί έπειτα από καταγγελία συμπολίτη μας. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό σημαίνει ότι «χρεώθηκαν» ένα σήμα, και είναι υπόλογοι για την έκβαση του την οποία πρέπει να αιτιολογήσουν στην ημερήσια αναφορά τους. Όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν προφανώς ότι ο συγκεκριμένος πωλητής δεν είχε την απαιτούμενη άδεια. Όπως είχαν υποχρέωση τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει στο τμήμα και ότι τα παράνομα προϊόντα πρέπει να κατασχεθούν.

Τ��τε εκείνος γνωρίζοντας ότι θα έχει κυρώσεις, άρχισε να φωνάζει αρχικά (για να μαζευτεί κόσμος) και μετά λιποθύμησε προφανώς από το άγχος του. Οι αστυνομικοί παρά την αντίδραση του στον έλεγχο (που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αποτελεί αδίκημα), διατήρησαν την ψυχραιμία τους και μάλιστα κάλεσαν ασθενοφόρο ώστε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε όποιο βαθμό ήταν αυτή αναγκαία.

Τώρα λοιπόν όλοι οι αυτόβουλοι κριτές επικρίνουν τους αστυνομικούς επειδή:

α) Ασχολήθηκαν. Ξεχνάνε όμως ότι είχαν υποχρέωση αφού υπήρχε καταγγελία.

β) Δεν ασχολούνται με πιο σοβαρά εγκλήματα. Ξεχνάνε όμως ότι η ύπαρξη μεγαλύτερων ίσως παραβάσεων, δεν δικαιολογεί τις μικρότερες.

γ) Ήταν πολλοί.. 7 αστυνομικοί για ένα καστανά; Ξεχνάμε όμως ότι εκτός από τον καστανά, υπήρχε γύρω κι ένα σύνολο κόσμου που (όπως έχει γίνει στο παρελθόν) θα μπορούσε να μετατραπεί σε όχλο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο αστυνομικός οφείλει να επιβάλει αυτό που η συλλογική θέληση του λαού μας, εκφρασμένη μέσα από την νομοθετική διαδικασία των αντιπροσώπων του έχει καταρτίσει. Από όσο έχει δείξει η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών εφαρμόζει τον νόμο το ΙΔΙΟ, προς ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και προς ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. Ακόμα και όταν αυτό έχει προσωπικό κόστος όπως πχ στην περίπτωση του αστυνομικού που έλεγξε τον πρώην υπουργό.

Η δικαιοσύνη είναι που ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίζει και να δείχνει την επιείκεια όπου χρειάζεται και όχι ο αστυνομικός» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επίσης, προκάλεσε και τον απόλυτο χαμό στα social media. ΔΕΙΤΕ ενδεικτικά κάποια από τα σχόλια των χρηστών: «Τώρα θα πιάσουν και το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Θα ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, δεν εξηγείται αλλιώς», «Καστανάς - Ολιγάρχης», «Θα ζω στην παρανομία, θα πουλάω κάστανα», «Παρεμπόριο Καστάνων» και… «στη φουφού του καστανά, πάνε παρέα όλα τα ΜΑΤ». (δείτε εδώ περισσότερα)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top