Ποινική δίωξη κατά Λιακουνάκου για τα ελικόπτερα Apache

Πρόκειται για την τέταρτη δίωξη που ασκείται στον επιχειρηματία

Νέα δικογραφία για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου στάλθηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της σύμβασης για tην προμήθεια των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δίωξη που ήδη ασκήθηκε αφορά:

-τον πρώην Γενικό Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικού Επενδύσεων Σπυρίδωνα Τραυλό και

-επτά υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Επίσης, ποινική δίωξη ασκήθηκε, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω αξιόποινη πράξη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί την τέταρτη περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς για εξοπλιστικό πρόγραμμα στο οποίο έχει εμπλοκή ο Θωμάς Λιακουνάκος, μετά από εκείνες του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου για τον Ελληνικό Στρατό, των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων στο πλαίσιο της προμήθειας των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL και του Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου ERIEYE, στο πλαίσιο της οποίας κρατείται προσωρινά, τις οποίες, επίσης, επεξεργάστηκαν οι ίδιοι εισαγγελείς.

Η δίωξη ασκήθηκε δε λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του περίφημου μνήματος Λιακουνάκου προς τον Άγγλο συγκατηγορούμενό του Κόλετιτζ για την υπόθεση των οπλικών συστημάτων, που εμφανίστηκε ως προσπάθεια του να μεσολαβήσει μεταξύ της εισαγγελίας διαφθοράς και του κατηγορούμενου για να εμφανιστεί και «να κλείσει ο φάκελος», αλλά και τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν για το γεγονός ότι επί μακρόν δεν είχαν δεσμευθεί οι λογαριασμοί ή περιουσιακά στοιχεία του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία, κάτι που συνήθως γίνεται από την έναρξη της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top