Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ- Δεν έχουν ούτε γάντια στα ασθενοφόρα

Καταγγέλουν ​σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και απλήρωτη εργασία

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ- Δεν έχουν ούτε γάντια στα ασθενοφόρα

​Σοβαρές ελλείψεις σε γάζες, οξυγόνο και άλλα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και απλήρωτη εργασία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ενώ κήρυξαν 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ αναζητούν, με το φανάρι του Διογένη μέσα στα ασθενοφόρα γάζες, σύριγγες, οξυγόνο και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς οι ελλείψεις, όπως καταγγέλουν είναι τραγικές. Ασθενοφόρα με τουλάχιστον 1.000.000 χλμ, αποδεκατισμένο προσωπικό και απλήρωτες υπερωρίες ακόμη και από το 2014 ώθησαν τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ να προχωρήσουν σήμερα σε επίσχεση εργασίας.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη του 2014. Δεν έχουμε πληρωθεί νυχτερινά υπερωρίες και αργίες» δηλώνει ο Πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

«Ξεκινάμε να πάμε στη βάρδια να βοηθήσουμε ένα πολίτη δεν ξέρουμε αν θα φτάσουμε στο περιστατικό και εάν φτάσουμε και παραλάβουμε, δεν ξέρουμε εάν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Πρόσφατα έμεινα στο δρόμο μεταφέροντας ασθενή κάλεσα δεύτερο σταθμό για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο» αναφέρει ο Βασίλης Χουλιάρας, διασώστης του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στη λεωφόρο Μεσογείων.

«Υλικά όπως τα γάντια, τελειώνουν, δεν υπάρχει πρόβλεψη να αγοραστεί τίποτε. Έχω κλειστό ασθενοφόρο για 30 ευρώ» καταγγέλλει ο Νίκος Μπαρκονίκος, Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

«Εγώ έχω 25 ημέρες είναι χαλασμένο το αυτοκίνητο μου, δεν έχει ανταλλακτικό η υπηρεσία» αναφέρει ο οδηγός του ΕΚΑΒ, Σπύρος Αναστόπουλος.

Εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ανταποκρίνονται μόνο στα έκτακτα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top