Απεργία κήρυξαν οι τραυματιοφορείς στις 15 Δεκεμβρίου

Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας

​Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων κήρυξε 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου, για τις ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Χρόνια τώρα, χωρίς προσλήψεις, αλλά με συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις, τα νοσοκομεία να δουλεύουν χωρίς τραυματιοφορείς».

Οι τραυματιοφορείς υποστηρίζουν ότι προκαλείται «συμφόρηση» στα νοσοκομεία και οι «ασθενείς "λιμνάζουν" σε κλινικές, καθώς η μετακίνησή τους για εξετάσεις καθυστερεί».

Επίσης τμήματα, όπως τα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, οι μονάδες τεχνητού νεφρού και αιμοδοσίας, οι μονάδες ακτινοθεραπείας, χημειοθεραπείας και εντατικής θεραπείας, «καθυστερούν να εξυπηρετήσουν άλλα περιστατικά όταν οι ασθενείς δεν παραλαμβάνονται εγκαίρως».

Ακόμη αναφέρουν ότι οι καθυστερήσεις αυτές προκαλούν συχνά δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία και εντάσεις μεταξύ του προσωπικού, ενώ κάνουν λόγο και για εντατικοποίηση της εργασίας, με επιπτώσεις στην υγεία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top