Η Γαλλική Δημοκρατία τίμησε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Με τον τίτλο του Αξιωματικού του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής

Η Γαλλική Δημοκρατία τίμησε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

​Την μέγιστη τιμή για Γάλλους και ��ένους πολίτες που διακρίνονται για το έργο και την προσφορά τους στη Γαλλία και στα πανανθρώπινα ιδανικά, επεφύλαξε η Γαλλική Δημοκρατία για την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβη Καλής Θελήσεως της Unesco.

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο Φρανσουά Ολάντ, της αποδόθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ο τίτλος του «Αξιωματικού του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» σε ειδική τελετή που έγινε στην έδρα της Unesco στο Παρίσι και προλόγισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια, η γενική διευθύντρια του οργανισμού Ιρίνα Μπόκοβα .

«Η κυρία Βαρδινογιάννη με την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και την γενναιοδωρία της κάνει την ανθρωπιστική σύνδεση μεταξύ των τόσο διαφορετικών δράσεων και αυτή η τελετή μας προσφέρει μια καλή ευκαιρία για να το επαναλάβουμε και να σας ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά. Σας ευχαριστώ πολύ...» δήλωσε η κα Μπόκοβα, απευθυνόμενη στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Για την Ελληνίδα πολίτη του κόσμου και φιλάνθρωπο μίλησε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.

«Αγαπητή Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όταν ο Ναπολέων δημιούργησε τη Λεγεώνα της Τιμής στις αρχές του 1800, δεν είχε σκεφθεί ότι αυτή η τιμή με την οποία επιβράβευσε την αυτοκρατορική αριστοκρατία θα απονέμονταν μια μέρα σε μια γυναικεία προσωπικότητα της Ελλάδας. Οι καιροί όμως αλλάζουν παντού, όπως κι εδώ (στην UNESCO) κυρία Γενική Διευθύντρια, όπου η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσθεσε τη λίστα της με τις εξαιρετικές της δράσεις», δήλωσε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Στην συνέχεια ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας επέδωσε στην κυρία Βαρδινογιάννη τον τιμητικό τίτλο.
«Κυρία Βαρδινογιάννη στο όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας και με την εξουσιοδότηση που έχω σας ονομάζω "Αξιωματικό της Λεγεώνας της Τιμής". Σας ευχαριστώ» είπε χαρακτηριστικά ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, απευθυνόμενος στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε τον κ.Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν και την κυρία Ιρίνα Μποκοβα και εξέφρασε την βαθιά της ευγνωμοσύνη.

«Κύριε Πρόεδρε, κυρία γενική Διευθύντρια, Κυρίες και Κύριοι..Είμαι πολύ χαρούμενη και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που λαμβάνω την ύψιστη διάκριση του αξιώματος του Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής, εκ μέρους του πρόεδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κυρίου Φρανσουά Ολάντ προέδρου ενός έθνους που αγωνίζεται ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο για τα ιδεώδη της ειρήνης και της ελευθερίας» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφιέρωσε αυτή την τιμητική διάκριση τόσο στην οικογένεια της, όσο και στα παιδιά της "Ελπίδας", τα οποία, όπως είπε, την εμψυχώνουν.

«Είναι σε αυτά τα παιδιά - που πάντα με εμψυχώνουν να συνεχίσω τις προσπάθειες μου - που αφιερώνω αυτή την διάκριση την οποία έλαβα σήμερα, όπως και στον σύζυγο μου Βαρδή καθώς και στην οικογένεια μας, που στέκονται στο πλευρό μου και που με στηρίζουν με όλη τους την καρδιά» πρόσθεσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στην τιμητική εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και η οικογένεια της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.
Αμέσως μετά την απονομή η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη απέτισε ύστατο φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, επισκεπτόμενη το θέατρο Μπατακλάν, το χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι περισσότεροι αθώοι Γάλλοι πολίτες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top