Πουλιέται το Hilton! Ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια η αξία του-Ποιοί ενδιαφέρονται

«Στο σφυρί» βγαίνει σύμφωνα με δημοσίευμα ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας

​Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι μπαίνει πωλητήριο στο «Hilton», ένα από τα πιο ιστορικά και πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Euro2day», η Alpha Bank έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία πώλησης του Hilton, αναθέτοντας στη Citigroup τα καθήκοντα συμβούλου (πώλησης).

(ΦΩΤΟ από επίσημο site "Hilton")

HL_exteriorcorner_4_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center.jpg
Χαρακτηριστικό είναι πως η αξία του ξενοδοχείου-συμβόλου της πρωτεύουσας, ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν ήδη ενδιαφερθεί πολλά μεγάλα private equity funds.

hi_outdoorpool10_1_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center.jpg
Να σημειώσουμε, πως το Hilton ανήκει στην εταιρεία Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις του ομίλου Alpha Bank και ήταν το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που εντάχθηκε σε διεθνή αλυσίδα, έχοντας φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια τις μεγαλύτερες προσωπικότητες σε διεθνές επίπεδο (και όχι μόνο).

ΠΟΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ «HILTON»:

Η ανέγερση του Hilton Aθηνών ξεκίνησε το 1959 σε ένα οικόπεδο εκτάσεως 17.011,50 τετραγωνικών μέτρων και θεωρείται ένα πρωτόγνωρο σε έκταση και τολμή για την εποχή, εγχείρημα που ξεκίνησε η οικογένεια Πεζά, η οποία κατά τη διάρκεια δήλωσε αδυναμία για να αποπερατώσει το έργο.

HL_acropolis01_7_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center.jpg
Τότε η κυριότητα των μετοχών της εταιρείας περιήλθε στην Ιονική τράπεζα η οποία χρηματοδότησε την υπόλοιπη κατασκευή του έργου.

Το 1963 ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Hilton και στις 20 Απριλίου έγιναν τα επίσημα εγκαίνια με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις. Την αρχιτεκτονική ομάδα του έργου αποτελούσαν οι κ.κ. Π. Βασιλειάδης, Ε. Βουρέκας και Στ. Στάικος. Σύμβουλοι αρχιτέκτονες ήταν οι κ.κ. Warners, Burus, Ioan και Lunde από την Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Αρχιτεκτονικό Τμήμα της Hilton International. Υπεύθυνος αρχιτέκτων του έργου ήταν ο κ. Α. Γεωργιάδης.

HL_galxx01_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center.jpg
Το κόστος κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης και της αξίας του οικοπέδου (με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής εκείνης) ανήλθε σε Δολάρια ΗΠΑ 15.000.000.

Παράλληλα, είναι το πρώτο ξενοδοχείο παγκόσμιας αλυσίδας που λε��τούργησε ποτέ στην Αθήνα, αποτελώντας το πρώτο σημείο οπτικής έξαρσης» στη μεταπολεμική Αθήνα, το πρώτο δείγμα μιας «αρχιτεκτονικής γοήτρου», συμβολικής γενικότερα των οικονομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εξελίξεων της εποχής εκείνης και ειδικότερα της εισόδου της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά πολυτελείας.

HL_kingplus_5_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center.jpg
Το κατώφλι του Hilton πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια αρχηγοί κρατών, διάσημοι καλλιτέχνες, αλλά και επιστήμονες διεθνούς κύρους.

HL_newjunst001_14_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center.jpg
Μερικά από τα γνωστότερα ονόματα,ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Frank Sinatra, o Ingmar Bergman αλλά και Anthony Quinn με πλειάδα άλλων να ακολουθούν.
HL_newlobint002_9_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center.jpg
HL_poolexterior_6_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center.jpgΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top