ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Το bullying στην εφηβεία προκαλεί κατάθλιψη στην ενηλικίωση!

Στην χώρα μας πάνω από 10% των μαθητών πέφτουν θύματα στα σχολεία

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Το bullying στην εφηβεία προκαλεί κατάθλιψη στην ενηλικίωση!

Iδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι γονείς με την συμπεριφορά των παιδιών τους καθώς έρευνες διαπιστώνουν οτι τα κρούσματα bullying έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σημαντικά.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι απότομες αλλαγές στην συμπεριφορά πρέπει να προβληματίζουν ιδιαίτερα τους γονείς.

Τα τελευταία χρόνια ανεξέλεγκτος είναι ο εκφοβισμός στο σχολείο. Γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό σε γονείς, καθηγητές, ψυχολόγους αλλά κυρίως σε παιδιά και εφήβους.

Σύμφωνα με έρευνα σε 4.000 νέους οι 683 εφήβους από αυτούς σε ηλικία από 13 έως 18 που έπεσαν θύματα συστηματικού εκφοβισμού με πάνω από μια φορά την εβδομάδα, έχουν εμφανίσει κατάθλιψη στην ηλικία των 18 ετών.

Από τους 1.446 εφήβους που στα 13 τους έπεφταν πιο αραιά θύμα εκφοβισμού μία έως τρεις φορές το εξάμηνο, το 7% είχε κατάθλιψη στα 18 τους.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει τους ψυχολόγους να ζητάνε από τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την συμπεριφορά των παιδιών τους.

Στην χώρα μας πάνω από 10% των μαθητών πέφτουν θύματα bullying στα σχολεία. Μάλιστα ένα στα τέσσερα αγόρια, δηλαδή το 23,9%, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου ήρθε στα χέρια με κάποιον ή κάποιους άλλους, τουλάχιστον τρεις φορές. Το αντίστοιχο ποσοστό στα κορίτσια είναι 8,3%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top