Ειδομένη: ΝΕΚΡΟΣ Μαροκινός από ηλεκτροπληξία- Τρένα για την επιστροφή των μεταναστών στην Αθήνα

Τεταμένη η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ

Ειδομένη: ΝΕΚΡΟΣ Μαροκινός από ηλεκτροπληξία- Τρένα για την επιστροφή των μεταναστών στην Αθήνα

Δύο τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με 10 βαγόνια το καθένα, κατευθύνονται στην Ειδομένη προκειμένου να επιβιβασθούν σ' αυτά, χωρίς εισιτήριο, όσοι μετανάστες επιθυμούν, με προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη ένα νεκρό Μαροκινό μετανάστη από ηλεκτροπληξία, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο σημείο όπου βρίσκονται ακινητοποιημένοι συρμοί του ΟΣΕ.

Έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης, την οποία ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, πριν από δύο μέρες, οι μετανάστες που παραμένουν επί μέρες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ προσβλέποντας να τους επιτραπεί η διέλευση θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

Όπως σας μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη καθώς από χθες το βράδυ, απαγορεύτηκε η διέλευση σε όλους τους πρόσφυγες. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι, χθες το μεσημέρι, ομάδα περίπου 500 μεταναστών προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα από μη περιφραγμένο σημείο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να «απαντήσουν» με περιορισμένη χρήση χημικών.
Η διέλευση επιτρέπεται μόνο σε πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία, πράγμα που εξόργισε
περίπου 2.500 μετανάστες, στους οποίους δεν επιτρέπεται η διέλευση. Σήμερα το πρωί, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή την ώρα στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2500 είναι από εθνικότητες που απαγορεύεται η διέλευση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top