Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ! Τρώγλη η εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Βρώμα και κατσαρίδες σε δωμάτια που θα έπρεπε να μένουν φοιτητές

Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ! Τρώγλη η εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Εκτός της εστίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών μένουν πάνω από 100 φοιτητές που πληρούν τα ανάλογα κριτήρια, την ώρα που σε πολλούς χώρους της εστίας επικρ��τούν εικόνες ντροπής.

Η κάμερα του Star μπήκε σε ένα από τα δωμάτια της εστίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών στα Ιλίσια και εικόνα σοκάρει.

Οι τοίχοι είναι σαθροί από την υγρασία, στο πάτωμα υπάρχουν παντού ακαθαρσίες και νεκρές κατσαρίδες, ενώ οι φοιτητές που μένουν εκεί καταγγέλλουν ότι η κατάσταση δεν είναι κατάλληλη για να μείνει κάποιος και να σπουδάσει αξιοπρεπώς.

Αν και στα μικροσκοπικά δωμάτια της φοιτητικής εστίας υπάρχουν καλοριφέρ, τον χειμώνα δεν λειτουργούν επαρκώς κι έτσι οι φοιτητές αναγκάζονται να αγοράζουν αερόθερμα για να ζεσταίνονται.

Ωστόσο, ακόμα κι αυτά τα δωμάτια κάποιοι φοιτητές θα τα ήθελαν. Η εστία φιλοξενεί περίπου χίλια άτομα από τις σχολές του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και από τα ΤΕΦΑΑ. Φέτος όμως δεν υπάρχουν κενές θέσεις.

Όπως λένε οι φοιτητές τεράστιες ευθύνες έχουν το υπουργείο, η πρυτανεία του ΕΚΠΑ και το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, καθώς για τη χρονιά που έρχεται αναμένεται να υπάρχει μαχαίρι 50% στον προϋπολογισμό για τις δαπάνες στέγασής τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top