«Ευαγγελισμός»: Συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων έκαναν οι εργαζόμενοι

Διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις

Συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων έκαναν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, ώστε οι ασθενείς που εξετάζονται να μην πληρώνουν. Η κατάληψη έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν.

Μέσα στα επείγοντα του «Ευαγγελισμού» επικρατούσε το αδιαχώρητο, το μεσημέρι της Τρίτης. Οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς που το μόνο που ζητούν είναι αξιοπρέπεια.

«Έχω φέρει τη γυναίκα μου που έχει χτυπήσει το πόδι, είναι και διαβητική και υπάρχει περίπτωση να της κόψουν το πόδι. Έχω πάρει νούμερο 92 και τώρα εξετάζουν το νούμερο 20» δηλώνει αγανακτισμένος ο σύζυγος ασθενούς.

Μοιράζοντας καρτελάκια με την επιγραφή «δωρεάν», νωρίτερα οι εργαζόμενοι απέκλεισαν τα ταμεία του νοσοκομείου και ενημέρωσαν τους ασθενείς στα επείγοντα ότι μπορούν να μην πληρώσουν τις εξετάσεις τους.

«Είμαι ασφαλισμένος, πονάει το στήθος και πρέπει να κάνω τροπινίνη και πρέπει να κάνω μια άλλη εξέταση για να δω αν έχω πνευμονική εμβολή. Θα μου πουν πλήρωσε 60 ευρώ» ανέφερε ως παράδειγμα ο Ηλίας Σιώρας, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ευαγγελισμού.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων έγινε συμβολικά προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πολύ μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε επίπεδο αναλώσιμων υλικών.

«Έχουμε μείον 780 μόνιμους υπαλλήλους σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Και οι συνταξιοδοτήσεις θα είναι πολύ περισσότερες» πρόσθεσε ο κ.Σιώρας.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Την Παρασκευή θα κάνουν συγκέντρωση στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου αναμένεται πανελλήνια απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top