ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο ΣΕΒ

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η οδός Ξενοφώντος στην «καρδιά» της Αθήνας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο ΣΕΒ

Τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από την ισχυρή έκρηξη βόμβας που άγνωστοι τοποθέτησαν έξω από την είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Το STAR εξασφάλισε ένα αποκλειστικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης.

Στο βίντεο βλέπετε τη στιγμή που ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μετατρέπει σε συντρίμμια την οδό Ξενοφώντος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Εθνικό κήπο.

Μια ισχυρή ωρολογιακή βόμβα τοποθέτησαν άγνωστοι τρομοκράτες, ανενόχλητοι, έξω από την είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ, στην πλατεία Συντάγματος αιφνιδιάζοντας την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η βόμβα που ήταν μέσα σε ένα μαύρο σακίδιο πλάτης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στις 3 τα ξημερώματα, ακριβώς έξω από την είσοδο του ΣΕΒ. Είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα σε Αθηναϊκές εφημερίδες από έναν άνδρα που προειδοποιούσε για την έκρηξη.

Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ εκκενώθηκαν αμέσως η πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ΣΕΒ καθώς και διπλανό ξενοδοχείο.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 03:35 έγινε η έκρηξη. Από το ισχυρό ωστικό κύμα προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές στα γραφεία του ΣΕΒ αλλά και στο απέναντι κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αρκετά σημεία ο τοίχος ράγισε, αποκολλήθηκαν μάρμαρα και κουφώματα ενώ έσπασαν όλα τα παράθυρα και οι πόρτες στην πρόσοψη της πρεσβείας. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και στο διπλανό ξενοδοχείο, αλλά και σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Η βομβιστική επίθεση στην καρδιά της Αθήνας, έγινε μόλις λίγες μέρες από την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ότι η εγχώρια τρομοκρατία βρίσκεται σε ύφεση. «Γενικότερα η τρομοκρατία βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να κοιτάξουμε και άλλες προτεραιότητες» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Οι κάμερες στην οδό Ξενοφώντος φέρεται να κατέγραψαν τις φιγούρες δύο ανδρών που κοντοστέκονται και αφήνουν το σακίδιο με τη βόμβα. Oι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι δράστες να είναι μέλη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που ευθύνεται για επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη αλλά και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Τα μέτρα ασφαλείας στο κτίριο του ΣΕΒ ήταν ανύπαρκτα παρά το γεγονός ότι είχαν μπει στο στόχαστρο και το 2010 όταν η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» είχε τοποθετήσει ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.

Εξίσου συγκλονιστικό είναι το βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, όπως σας μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, το οποίο δείχνει το εσωτερικό διπλανού φαρμακείου τη στιγμή της έκρηξης.

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top