Αυστηροί έλεγχοι στους μετανάστες που φτάνουν στον Πειραιά-Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη

Βρέθηκαν σήμερα περισσότεροι από 120 με ανεπαρκή έγγραφα

Αυστηροποιούνται επιτέλους τα μέτρα ελέγχου για τους μετανάστες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά μας. Την ίδια ώρα όμως χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Σκοπίων στην Ειδομένη , μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της γειτονικής χώρας να κλείσει τα σύνορα.

Ο φόβος ότι 4.000 μαχητές του Ισλαμικού κράτους- προσποιούμενοι τους μετανάστες- είναι έτοιμοι να αιματοκυλήσουν ην Ευρώπη, κινητοποίησε τις ελληνικές αρχές. Πλέον, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας , ενώ κάθε μετανάστης που αποβιβάζεται ελέγχεται τόσο ο ίδιος όσο και οι αποσκευές του.

Για τουλάχιστον 4 ώρες αστυνομικοί και λιμενικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους στα έγγραφα των προσφύγων, ώστε να διαπιστώσουν αν είναι γνήσια ή πλαστογραφημένα.

Συνολικά χθες και σήμερα πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 1.500 έλεγχοι, ενώ με ανεπαρκή συνοδευτικά έγγραφα βρέθηκαν περισσότεροι από 120 μετανάστες. Το πρόβλημα της μετακίνησής τους στην Ευρώπη γίνεται ακόμη πιο δύσκολο μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να κλείσει τα σύνορα.

Στην Ειδομένη παραμένουν 5.000 μετανάστες, ενώ ο στρατός των Σκοπίων ετοιμάζει φράχτη κατά μήκος με την Ελλάδα και μέχρι τον Αξιό ποταμό φράχτη μήκους 1,5 χιλιομέτρου.

Εν τω μεταξύ οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν στο αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης 8 άτομα που πιθανολογούν ότι μπορεί να έχουν σχέσεις με τον ISIS. Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε ένας χειρόγραφος χάρτης που δείχνει την διαδρομή από την Τουρκία στην Γερμανία μέσω Ελλάδας.
Διαθέτει ακριβείς λεπτομέρειες από την στιγμή που πάρει την βάρκα από τους λαθρέμπορος και φτάνει στην Κω.
Στη συνέχεια πληρώνοντας 60 ευρώ θα φτάσει στον Πειραιά και από εκεί με λεωφορείο στην Σερβία. Κάνοντας χρήση διάφορων μέσων όπως τραίνα ακόμη και ταξί, διασχίζει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη. Ο χάρτης ολοκληρώνεται με ένα μικρό χαμογελαστό άνθρωπο ο οποίος κρατάει μια σημαία στον τελικό προορισμό που είναι η Γερμανία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top