ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR.GR: Τι έλεγε ο αδικοχαμένος γιος του Νίκου Ξυλούρη στην τελευταία του συνέντευξη

Η κηδεία του θα γίνει στις 15.00 το μεσημέρι της Δευτέρας-Πρώτη ανάρτηση:20/11/2015 13:01

ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR.GR: Τι έλεγε ο αδικοχαμένος γιος του Νίκου Ξυλούρη στην τελευταία του συνέντευξη
Για την αγάπη του για την Μεγαλόνησο, αλλά και για το πόσο ευλογημένος ένιωθε που ανήκε σε αυτή την σπουδαία οικογένεια είχε μιλήσει στην τελευταία του συνέντευξη στο star.gr, o Γιώργος Ξυλούρης.

O γιος του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Πέμπτης (19/11/2015), στις 18:00, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 55χρονος ραδιοφωνικός παραγωγός έπαθε ανακοπή ενώ κινείτο με τη μηχανή του στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο ταξί.

ξυλ02.jpg

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο star.gr ο αγαπημένος ραδιοφωνικός παραγωγός με αφορμή μεγάλη συναυλία για τη μουσική της Κρήτης

Εμπνευστής της κεντρικής ιδέας της συναυλίας ήταν ο αδικοχαμένος Γιώργος Ξυλούρης.

«Αυτή η ιδέα υπήρχε εδώ και 3-4 χρόνια, ήθελα να το κάνω αυτό, αλλά ήταν πολύ δύσκολο λόγω του μεγέθους και του μεγαλείου του εγχειρήματος. Τώρα λοιπόν που οι συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες και η ψυχολογία του κόσμου ακόμα πιο κακή είπαμε να κάνουμε κάτι φωτεινό και χαρούμενο. Έτσι ήρθε και πάλι στο τραπέζι η ιδέα αυτού του μεγάλου ταξιδιού στον πυρήνα της ρίζας μας και της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης απ' άκρη σ' άκρη του νησιού. Αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε βεβαίως να γίνει σε καμία περίπτωση αν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες δεν κατέθεταν την ψυχή τους σε αυτό το εγχείρημα που το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα ψηφιδωτό του κρητικού πολιτισμού που έχει βάθος και είναι τόσο δυνατός που ασκεί επιρροές στη σύγχρονη Ελληνική μουσική σκηνή. Η μουσική της Κρήτης έχει το θαύμα της ζωής να εξελίσσεται».

ξυλ01.jpg

Φύση αισιόδοξος, ο Γιώργος Ν. Ξυλούρης θεωρούσε πως η νέα γενιά μπορεί να συνεχίσει την παράδοση, ώστε να μην σβήσει στο πέρασμα των χρόνων.

Ο λόγος ένας και μοναδικός: «Η μαγιά αυτής της μουσικής είναι πολύ δυνατή. Βλέπεις μικρά παιδάκια να παίζουν μουσική είτε μαντολίνο, είτε άλλα όργανα, είναι βαθιά μέσα τους ριζωμένη η Κρήτη. Υπάρχει νέο αίμα με πολύ έμπνευση και μεγάλη διάθεση που μπορεί να πάρει την σκυτάλη από τους παλαιότερους και να την πάει παραπέρα».

Ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός και είχε βαθιά γνώση (με την ευρύτερη έννοια του όρου) τόσο στην παραδοσιακή, στη jazz, αλλά και στην world music.

κιγξκγξ.jpg

Η συνέντευξη (διαβάστε εδώ όλα τα τελευταία λόγια του) έκλεινε με έναν άκρως συγκινητικό τρόπο: «Είμαι ευλογημένος που ανήκω σε αυτήν την μεγάλη μουσική οικογένεια, αλλά και που κατάγομαι από αυτόν τον τόπο. Η Κρήτη για εμένα είναι τα πάντα».

Το συγκινητικό μήνυμα των συναδέλφων του στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»

Οι συνάδελφοί του στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5» τον αποχαιρέτησαν με ένα συγκινητικό μήνυμα που ανήρτησαν στη σελίδα του σταθμού.

«Γιώργη μας σ’ αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου που να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα απο καντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ!

Σύντεκνε ....πως θα το νταγιαντίσουμε;

Καλό ταξίδι Γιώργη μας...καλό ταξίδι.....».

Στις 15.00 το μεσημέρι της Δευτέρας (23/11), συγγενείς και φίλοι θα συγκεντρωθούν στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου, προκειμένου να του πουν το στερνό «αντίο».


Συνέντευξη: Μίτση Σκέντζου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top