Τα Σκόπια χτίζουν φράχτη στα σύνορα-ΑΝΗΣΥΧΙΑ πως θα εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν πως στα hot- spot δεν γίνονται σωστοί έλεγχοι

Τα Σκόπια χτίζουν φράχτη στα σύνορα-ΑΝΗΣΥΧΙΑ πως θα εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

​Μπουλντόζες από τα Σκόπια ξεκινούν να χτίζουν ένα τείχος- φρούριο, στα σύνορα με την Ελλάδα, έχοντας εντολή να το ολοκληρώσουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Παράλληλα, όπως βλέπετε, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν χιλιάδες πρόσφυγες που θέλουν να μετακινηθούν στην Κεντρική Ευρώπη.

Ο Γιάννης Μουζάλας πηγαίνει για τη σύνοδο στις Βρυξέλλες, με το φόβο να εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας.

Ήδη στη μεθόριο των δυο χωρών, έχει αναλάβει επιχειρησιακή δράση η FRONTEX. Κάτι που ζητούν επιτακτικά οι Ευρωπαίοι να γίνει και στο Αιγαίο, καθώς θεωρούν ότι οι έλεγχοι στα hot-spot, είτε είναι πλημμελείς, είτε ανύπαρκτοι.

Η Ελλάδα εδώ κι ένα μήνα, όπως αποκαλύπτει το Star, ενεργοποίησε το σχέδιο «Ποσειδών», συνολικού προϋπολογισμού δεκαοκτώ εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ:

«Τα έξοδα μετάβασης κι επιστροφής, διαμονής, διατροφής και ημερήσιας αποζημίωσης θα επιβαρύνουν αρχικά τον προϋπολογισμό της ελληνικής αστυνομίας, και εν συνεχεία θα επιστραφούν από τον ευρωπαϊκό οργανισμό FRONTEX, με τη συνήθη διαδικασία της αναχρηματοδότησης».

Οι Ευρωπαίοι όμως που επιμένουν όλη η διαδικασία των ελέγχων και της ταυτοποίησης να περάσει στη FRONTEX, εμφανίζονται απρόθυμοι να στείλουν χρήματα κι εμπειρογνώμονες.

Αποτέλεσμα; Η Αθήνα, ελλείψει κονδυλίων, ετοιμάζεται να αναστείλει το πρόγραμμα. Ήδη επέστρεψαν στις έδρες τους... 346 από τους συνολικά 611 ειδικούς αστυνομικούς. Και σήμερα στα νησιά βρίσκονται μόλις 43, αναμένοντας τους περίπου 700 Ευρωπαίους, όπως είχε συμφωνηθεί.

Πάντως Αθήνα και Βρυξέλλες συμφωνούν ότι στην Τουρκία ανθεί ολόκληρη βιομηχανία πλαστογραφίας διαβατηρίων, με κέντρα την Κωνσ��αντινούπολη, τη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top