ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Δύο ΝΕΚΡΟΙ και τέσσερις ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ανάμεσα τους και παιδιά απ’τον σεισμό στην Λευκάδα

Τσελέντης: Προσοχή και ψυχραιμία. Μην αφήνετε μόνα τα παιδιά-Πρώτη ανάρτηση:10:45

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Δύο ΝΕΚΡΟΙ και τέσσερις ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ανάμεσα τους και παιδιά απ’τον σεισμό στην Λευκάδα

Δύο νεκρούς άφησε πίσω της η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 09.10 το πρωί στο θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς στο star.gr, μια γυναίκα περίπου 70 ετών έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο σπίτι της, στην Πόντη Βασιλικής, στην Λευκάδα.

nisi.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον δυνατό σεισμό, που είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός από την Ήπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο, έχασε την ζωή της ακόμη μια γυναίκα, ενώ υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες.

Η δεύτερη γυναίκα περίπου 78 χρονών βρέθηκε από κατοίκους στο χωριό Αθάνι μέσα σε στάβλο. Η άτυχη γυναίκα είχε πάει να μαζέψει τις κότες της, όταν την πλακωσε τοιχίο που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό, τραυματίζοντας την θανάσιμα. Οι κάτοικοι που την απεγκλώβισαν δήλωσαν στο mega, ότι η γυναίκα είναι νεκρή.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε νοσοκομείο της Λευκάδας. Πρόκειται για δύο παιδιά 10 και 12 χρονών, έναν μεσήλικα και έναν ηλικιωμένο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ.Κατσιφάρα.

Πηγές από το νοσοκομείο της Λευκάδας δήλωσαν στο star.gr, ότι όλοι οι τραυματίες είναι ευτυχώς ελαφρά.

Παράλληλα, πολλές είναι οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στο νησί, ενώ ειδικά στο χωριό Αθάνι οι ζημιές είναι τεράστιες.

Όλη η ενημέρωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

gd.jpg

Ο σεισμός των 6 ρίχτερ έγινε στις 09:10 το πρωί με επίκεντρο 13 χλμ δυτικά της Λευκάδας. Ο μεγαλύτερος μετασεισμός μέχρι στιγμής είναι 5,1 ρίχτερ και έγινε στις 10:33 το πρωί. Έχουν καταγραφεί τουλαχιστον 15 μετασεισμοί των 3,5 ρίχτερ και πάνω, ενώ δεκάδες είναι κάτω των 3,5 ρίχτερ.

Σεισμολόγοι, ωστόσο, αναλύοντας το μέγεθος ροπής λένε πως ο σεισμός είναι κοντά στα 6,5 Ρίχτερ.

Τσελέντης: Προσοχή και ψυχραιμία. Μην αφήνετε μόνα τα παιδιά

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, προειδοποιώντας πως χρειάζεται «μεγάλη προσοχή» και «ψυχραιμία».

Ο κ.Τσελέντης έδωσε οδηγίες στους κατοίκους των περιοχών που αισθάνθηκαν τον σεισμό για τι θα πρέπει να κάνουν τις επόμενες ώρες, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει τα παιδιά να μένουν μόνα τους.

«Ενεργοποιήθηκε το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι. Είναι ένα πολύ μεγάλο ρήγμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Επειδή οι περιοχές εκεί έχουν απότομα πρανή μπορεί να έχουμε καλαισθητικά φαινόμενα. Ας αποφεύγουμε τα σπίτια που είναι πολύ παλιά ή έχουν εμφανή σημάδια αστοχίας. Να κατεβάσουμε όλα τα βαριά αντικείμενα και να μην αφήνουμε τα παιδιά ασυνόδευτα ή να παίζουν κοντά σε πέτρινες μάντρες (λιθιές, όπως λέμε στο Ιόνιο), και κυρίως απαιτείται ψυχραιμία» έγραψε στο facebook.

tseledis.jpg

ΒΙΝΤΕΟ MEGA -ΦΩΤΟ Lefkadanews

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top