«ΤΡΥΠΕΣ» στο σύστημα ελέγχου στα «hot spots» των μεταναστών στα ελληνικά νησιά

Δείτε πως πέρασε από τη Λέρο ο βομβιστής του Stade de France

«ΤΡΥΠΕΣ» στο σύστημα ελέγχου στα «hot spots» των μεταναστών στα ελληνικά νησιά

​Η περίπτωση του Αλμοχαμάντ Αχμάντ, αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο ότι η χώρα μας μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι.

Και αυτό την στιγμή που η σερβική αστυνομία συνέλαβε έναν μετανάστη ο οποίος είχε στην κατοχή του Συριακό διαβατήριο με τα ίδια ακριβώς στοιχεία, που έχει το διαβατήριο του βομβιστή του Stade de France αλλά με διαφορετική φωτογραφία.

Resizer.jpg
Σύμφωνα με την εφημερίδα Blic, οι δυο άνδρες αγόρασαν χωριστά τα πλαστά συριακά διαβατήρια από τον ίδιο πλαστογράφο στην Τουρκία.

«Δαχτυλικά αποτυπώματα δεν μου πήραν» λέει ένας πρόσφυγας. «Επειδή είχα διαβατήριο και είχε τα στοιχεία μου πάνω, δεν μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα» αναφέρει ένας άλλος.

Στις 3 Οκτωβρίου ο βομβιστής έφτασε σαν πρόσφυγας με φουσκωτή λέμβο στη Λέρο. Καταγράφηκε με βάση το διαβατήριο που είχε μαζί του και στη συνέχεια οδηγήθηκε για δακτυλικά αποτυπώματα και ταυτοποίηση.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννη Μουζάλα, όλοι όσοι φτάνουν στην χώρα περνούν από ένα είδος συνέντευξης ώστε να ταυτοποιηθούν.

«Περνάει από ειδικές ανακρίσεις και συζητήσεις με ειδικούς, περνάει μια ολόκληρη διαδικασία για να πιστοποιηθεί η καταγωγή του, η διαμονή του κλπ και συνυπολογίζεται και το διαβατήριο και στο τέλος γίνεται η εκτίμηση».

Στην Αθήνα πάντως οι πρόσφυγες με τους οποίους μιλήσαμε, μας δίνουν εικόνα για την διαδικασία ταυτοποίησης.

«Για νόμιμο διαβατήριο πληρώνεις για τις διαδικασίες 5.000 σε αφγάνι, (το νόμισμα του Αφγανιστάν) και 45.000 για το πλαστό διαβατήριο» λέει ένας μετανάστης στην κάμερα του Star.

«Στο Νιμρούζ του Αφγανιστάν, αν έχεις χρήματα, υπάρχει ένας δουλέμπορος που μπορεί να εξασφαλίσει ψεύτικη βίζα ή ψεύτικο διαβατήριο», αναφέρει κάποιος άλλος.

Πάντως τα στοιχεία της ταυτοποίησης στάλθηκαν στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων, χωρίς να χτυπήσει συναγερμός. Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν ήταν σεσημασμένος, είτε τα στοιχεία του διαβατηρίου βάσει των οποίων έγινε η ταυτοποίησή του στην Λέρο, ήταν ψευδή, όπως και αποδείχθηκε.

Ο βομβιστής βγάζει ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Πειραιά, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών φτάνει στις 08 Οκτωβρίου του 2015.

Στην συνέχεια καταγράφεται στην Σερβία και την Κροατία με το πλαστό διαβατήριο. Οι αρχές των δυο χωρών δεν μπορούν να εξακριβώσουν την πλαστότητα. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του βομβιστή χάνονται.

Οι πιθανές διαδρομές του μέχρι να φτάσει στην Γαλλία μπορεί να είναι από την Γερμανία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Βέλγιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top