Τρεις «μαύρες» χήρες εισέπρατταν 24 συντάξεις και ζούσαν πλουσιοπάροχα

Κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ σε αυτή τη χώρα

Τρεις «μαύρες» χήρες εισέπρατταν 24 συντάξεις και ζούσαν πλουσιοπάροχα

​Κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ σε αυτή τη χώρα. Στην Ελλάδα της κρίσης, όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέο μαχαίρι στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, υπάρχουν άνθρωποι που εισπράττουν έως και 10 συντάξεις το μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τριών γυναικών που έπαιρναν 24 συντάξεις. Η πρώτη, μια χήρα στρατιωτικού γιατρού, εισπράττει οκτώ συντάξεις.

Η ίδια είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και εισπράττει και την επικουρική από το ΕΤΕΑΜ. Παράλληλα παίρνει συντάξεις λόγω θανάτου του συζύγου της, από το Δημόσιο, το ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ), το ΕΤΕΑ, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το ΕΚΟΕΜ αλλά και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Η δεύτερη είναι μια χήρα που εισπράττει επτά συντάξεις. Από το Δημόσιο, το ΕΤΑΑ, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και το ΕΤΕΑ. Οι συντάξεις μεταβίβασης λόγω θανά��ου του συζύγου είναι από το Δημόσιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και το ΕΤΕΑ.

Η τρίτη είναι χήρα στρατιωτικού δικαστή. Παίρνει σύνταξη από το Δημόσιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και το ΕΤΕΑ. Παράλληλα, παίρνει λόγω θανάτου του συζύγου της από το Δημόσιο, το ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, το ΕΤΕΑ, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το ΕΚΟΕΜ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top