Έλληνας από το Παρίσι στο star.gr: «Ακούγαμε εκρήξεις και βλέπαμε πτώματα στο δρόμο»

«Ζω 40 χρόνια στη Γαλλία. Αυτό που έγινε ήταν πόλεμος»

​Ο κύριος Χρήστος Τσαλέρας μίλησε στο star.gr και μας αφηγήθηκε πως βίωσε ο ίδιος τη φριχτή νύχτα που σημάδεψε για πάντα τη Γαλλία, την Ευρώπη…τον κόσμο όλο!

«Εγώ ήμουν κοντά στο στάδιο. Αυτό που έγινε ήταν φοβερό, οι εκρήξεις ακούστηκαν πρώτα στο στάδιο, μετά στο θέατρο Bataclan και στη συνέχεια στην καφετέρια καθώς και στα υπόλοιπα σημεία. Στην αρχή, για λίγα δευτερόλεπτα νομίζαμε ότι ήταν πυροτεχνήματα αυτά που ακούγονταν. Μετά καταλάβαμε ότι είναι βόμβες.

Επικράτησε πανικός, μόνο όποιος έχει ζήσει δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μπορεί να καταλάβει τι έγινε στο Παρίσι. Εμείς περπατάγαμε και βλέπαμε πτώματα στο δρόμο.

Οι Γάλλοι έχουν φοβηθεί πολύ. Το Παρίσι σήμερα, η πόλη που δεν κοιμόταν ποτέ, είναι έρημη πόλη. Όλα είναι κλειστά. Ακόμη και οι τράπεζες που το Σάββατο είναι πάντα ανοιχτές στη Γαλλία, είναι κλειστές. Μόνο τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά και μάλιστα εκεί υπάρχει συνωστισμός καθώς οι πολίτες τρέχουν να αγοράσουν τρόφιμα.

Από την τηλεόραση γίνονται εκκλήσεις να μη βγούμε έξω» είπε τέλος ο κύριος Τσαλέρας.

Της Ισμήνης Λέντζου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top